Håper på byggestart for Nygaardsplassen i løpet av våren

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Går alt som Sander Grundvig og Cityplan håper, kan spaden stikkes i jorden for utbyggingen av Nygaardsplassen på vårparten. Iallfall hvis kommunen kommer frem til at det ikke er nødvendig med omregulering av plassen.

DEL

– Da håper vi at vi kan komme i gang i løpet av mars eller april, sier Grundvig.

Det var i fjor han presenterte planene sine for Nygaardsplassen:

Torv og smågater omgitt av totalt rundt 5.000 kvadratmeter byggmasse med ni matetablissementer på gateplan og utleieleiligheter i etasjene over.

Håper å slippe omregulering

Om byggingen virkelig kommer i gang til våren, avhenger imidlertid at Fredrikstad kommune er enige med Cityplan i at saken kan behandles som byggesak uten at plassen trenger å omreguleres først.

Og at politikerne sier ja til byggesøknaden, selvfølgelig.

I løpet av tiden som har gått, har nemlig det vært tema i dialogen mellom kommunen og Cityplan. 

– Vi har godt håp om å få ja til at vi ikke trenger omregulering nå. Den opprinnelige tilnærmingen vår var at vi forholdt oss til sentrumsplanens formål. Men så fikk vi signaler om at vi måtte forholde oss mer til reguleringsplanen for området. Vi tror nå at vi har truffet på det, men det er jo ikke endelig avklart ennå, sier Grundvig.

Tegner inn takterrasser

OPTIMIST: Sander Grundvig i Cityplan har et optimistisk håp om at utbyggingen av Nygaardsplassen ikke krever omregulering av området, slik at byggingen kanskje kan komme i gang i løpet av våren.

OPTIMIST: Sander Grundvig i Cityplan har et optimistisk håp om at utbyggingen av Nygaardsplassen ikke krever omregulering av området, slik at byggingen kanskje kan komme i gang i løpet av våren. Foto:

Da Cityplan kjøpte Nygaardsgaten 33 med plassen, arvet de også en godkjent reguleringsplan som blant annet la til rette for et kjøpesenter på Nygaardsplassen.

Men i stedet for å bygge ut plassen med et senter, vil altså Grundvig dele opp bygningsmassen med gater og torv.

Blant endringene som det jobbes med i forslaget Cityplan utarbeider nå, er blant annet takterrasser på bygningene.

– Uteoppholdsareal for boligene var et viktig punkt for kommunen, og det manglet det litt av. Det mener vi at vi nå har løst, sier Grundvig, som opplyser at nye tegninger lages i disse dager.

– Men utformingen av bygningene på bakkeplan vil bli omtrent som illustrasjonene vi har presentert tidligere. Endringene handler hovedsakelig om takvinkler og altså toppen av bygningene.

Den første tidsplanen sprakk

Håpet var opprinnelig at det hele kunne stå ferdig på vårparten i 2018. Den tidsplanen har allerede sprukket.

Nå er håpet at det hele står ferdig høsten 2018, hvis saken kan behandles som byggesak, alt ellers går på skinner gjennom det kommunale apparatet og byggingen kan starte på våren 2017.

– Hva hvis Fredrikstad kommune kommer frem til at omregulering er nødvendig? Hvor lang tid tar det før dere kommer i gang da?

– Normalt snakker vi kanskje om rundt ett år, men det kan jo gå både ett og fire år før sånne saker er ferdig behandlet, sier Grundvig,

Han opplyser at han utelukkende har fått positive tilbakemeldinger om planene på Nygaardsplassen, både fra folk i gata, fra politikere og rådhuset.

– Dette er et prosjekt alle vil ha, og en veldig viktig byreparasjon, mener Grundvig.

Han opplyser også at nesten alt av de planlagte lokalene for matetablissementer er utleid og at finansiering er på plass.

– Så vi er helt klare for å bygge umiddelbart når byggetillatelse gis, sier han.

Artikkeltags