Snart klart for åpning

SNART KLART: Om knappe tre uker ser Nygaardsgaten 55 slik ut. Renoveringsarbeidene er i sluttspurten, og 17. november åpner tre klesbutikker i gården. Tegning: Link Arkitektur

SNART KLART: Om knappe tre uker ser Nygaardsgaten 55 slik ut. Renoveringsarbeidene er i sluttspurten, og 17. november åpner tre klesbutikker i gården. Tegning: Link Arkitektur

Artikkelen er over 3 år gammel

Om knappe tre uker er «nye» Nygaardsgata 55 ferdig – og dørene åpnes til tre Hennes & Mauritz-butikker.

DEL

– Prosjektet er i rute. Vi er helt i rute med byggingen, klærne til Hennes & Mauritz-butikkene ankommer neste fredag og alt åpner 17. november, sier gårdeier Sander Grundvig i Cityplan.

2.000 kvadratmeter

Siden februar har Nygaardsgaten 55 vært under rehabilitering og har nå blant annet fått store glassfasader. I slutten av august var DNB-delen av bygget klar for innvielse. Og om noen korte uker er altså hele bygget klart og de nye kjedebutikkene på plass.

Som Fredriksstad Blad tidligere har skrevet, er det den svenske klesgiganten Hennes & Mauritz som skal inn med herreavdelingen sin samt konseptene Weekday og Monki. Kjeden kommer til å bre seg over 2.000 kvadratmeter over to etasjer av bygget.

Kristin Fjeld, PR- og kommunikasjonssjef H&M Norge, forteller at herreavdelingen til H&M vil legge beslag på 440 kvadratmeter.

— Vi gleder oss til å skape et sted vi kan gi gutta litt ekstra oppmerksomhet og tilby dem den servicen de ønsker, sier Fjeld.

Litt ledig plass

– Nå har vi fått inn litt mer aktivitet i bygget, samtidig som vi har bevart det som har vært der. DNB sitter der fortsatt med sine 80–90 ansatte, men vi har komprimert ned arealet til halvparten av hva de hadde, sier Grundvig. Han kan fortelle at det fortsatt er litt ledig plass i bygget. Det dreier seg om kontorarealer.

SLUTTSPURTEN: Slik så det ut utenfor Nygaardsgaten 55 på fredag. Foto: Marianne Holøien

SLUTTSPURTEN: Slik så det ut utenfor Nygaardsgaten 55 på fredag. Foto: Marianne Holøien

– Vi har ledig en halv kontoretasje, ellers er alt fullt, sier Grundvig. Han er veldig fornøyd med resultatet av rehabiliteringen så langt.

– Resultatet er blitt enda bedre enn vi hadde håpet på. Det er ikke alltid rehabiliteringsprosjekter går som planlagt, men dette har fungert akkurat som vi håpet på, sier Grundvig.

Flere butikker i april

Hennes & Mauritz-konseptene er ikke de eneste butikketableringene på gang i denne delen av gågata. I Scandic City-kvartalet rett bortenfor Nygaardsgaten 55 går omgjøringsarbeidene sin gang og flere butikketableringer er på gang også her. Men det skjer ikke før etter nyttår.

– Det er flere av de nye aktørene som har planlagt å starte i april, sier daglig leder Tor Drillestad i Bøckmann Eiendom. Det er fremdeles ingen som er villige til å røpe hvilke aktører som skal inn i City-bygningen – nærmere bestemt i lokalene der restaurantene Katti og Tobias har tilhold i dag. Istedenfor Katti og Tobias, blir det et nytt restaurantkonsept og en ny bar i 2. etasje på bygget.

Artikkeltags