Inviterer innbyggerne til å komme med innspill til ny kommuneplan

INVITERER: Kommunalsjef  Nina Tangnæs Grønvold håper så mange som mulig tar turen innom når Fredrikstad kommune åpner for at folk kan komme med  innspill til «Plan for heldøgns omsorg 2018 - 2040» lørdag 18. august og mandag 20. august.

INVITERER: Kommunalsjef Nina Tangnæs Grønvold håper så mange som mulig tar turen innom når Fredrikstad kommune åpner for at folk kan komme med innspill til «Plan for heldøgns omsorg 2018 - 2040» lørdag 18. august og mandag 20. august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag og mandag kan du komme med innspill til «Plan for heldøgns omsorg 2018 – 2040» i Fredrikstad sentrum.

DEL

I snart et år har Fredrikstad kommune jobbet med den nye planen som vil legge føringene for fremtidens eldreomsorg i Fredrikstad. Det arbeides mot å legge ut et planutkast på høring i løpet av høsten 2018, men før det skal innbyggerne i kommunen få komme med sine innspill.

Det skjer lørdag 18. august og mandag 20. august i de gamle Habitat-lokalene i Nygaardsgaten. Klokken 13.00 på lørdag og klokken 11.00 og 17.00 på mandag vil kommunalsjef Nina Tangnæs Grønvold orientere nærmere om planarbeidet og selve planen i lokalet.

Flere etater

Hun forteller at når kommunen tar imot innbyggerne lørdag og mandag vil det skje på ulike stands som er bemannet av ledere og medarbeidere fra Helse og velferd, Teknisk drift og Kultur, miljø og byutvikling.

– Medarbeiderne på stands vil forklare spørsmålene, svare på spørsmål og samle inn innspill, samt slå av en hyggelig prat med folk som kommer innom, sier hun.

– Hvorfor vil dere ha innspill fra folket?

– Når kommunen skal drive langtidsplanlegging av samfunnet vårt, er det viktig å involvere bredt. Ikke bare politikere og formelle organisasjoner, men også enkeltinnbyggere og ansatte, som kan dele sine erfaringer og komme med råd og forslag. Hensikten med planarbeid er ikke bare å få vedtatt selve planen, men også å forankre utfordringsbildet og løsningene fremover hos hele befolkningen.

– Hva er viktig for deg?

Nå håper hun mange tar turen for å komme med sine innspill til fremtidens eldreomsorg i Fredrikstad.

– Hvordan Fredrikstad kommune skal planlegge våre heldøgns omsorgstjenester for de neste tjue årene er en problemstilling som har betydning for veldig mange. Det handler om trygghet, mestring, helsetjenester, velferdsteknologi, boliger, institusjonsbygg, pårørende, frivillige og bærekraftig samfunn, for å nevne noen dimensjoner. Det overordnede spørsmålet er; Hva er viktig for deg? Hvordan sikrer vi at Fredrikstad er et godt sted å leve – hele livet, sier hun.

Lokalene er åpne fra klokken 12.00 – 15.00 lørdag 18. august og fra 07.00 til 19.00 mandag 20. august. Det blir servert smaksprøver fra kommunekjøkkenet.

Artikkeltags