Innfører elektroniske kjørebøker i kommunale biler

Ny hverdag. Kommunens biler blir nå utstyrt med elektronsike kjørebøker.

Ny hverdag. Kommunens biler blir nå utstyrt med elektronsike kjørebøker. Foto:

Fredrikstad kommune innfører nå elektroniske kjørebøker i kommunale biler. Det melder kommunen på sine nettsider.

DEL

Dette betyr at tidligere manuell føring av kjørelister er en saga blott. Bilene får installert GPS-sender og kortleser.

Systemet gir kommunen en bedre og mer effektiv administrasjon av sine 550 kjøretøy.

Alle kjøretøy ligger administrert i løsningen. Når en sjåfør skal ut og kjøre, vil vedkommende dra sitt ansattkort i kortleseren og bli registrert som sjåfør. Start og stopp for turen blir registrert, det samme blir antall kilometer turen har tatt.

Bedre sikkerhet

Løsningen gir også kommunen bedre sikkerhet ved at det er mulig å se hvor kjøretøyet er på et gitt tidspunkt. Det hender at sjåfører er utsatt for uhell, men ikke alltid vet nøyaktig hvor de er. Når de ringer inn og melder fra, kan ansvarlig på maskinsentralen gå inn og se nøyaktig hvor kjøretøyet er.

Løsningen vil ha en komplett oversikt over alle kommunale kjøretøy med informasjon som merke og modell, registreringsår og kilometerstand. Løsningen er integrert med det sentrale motorvognregisteret slik at man er sikre på at man til enhver tid har korrekt informasjon om det enkelte kjøretøy.

Følger retningslinjer

Arbeidsgiver kan ikke bruke opplysningene til å kontrollere om sjåførene velger den kjøreruta de har fått instruks om å velge, sjekke om de tar lange pauser eller lignende.

 Det er heller ikke tillatt å sammenstille informasjon fra dette systemet med timeregistrering. De ansatte skal også alltid ha informasjon om hvordan opplysningene brukes.

 Fredrikstad kommune er forpliktet til å følge retningslinjene fra datatilsynet for bruk av denne type løsninger.

Artikkeltags