Fredrikstad-jenter dominerte russebusskåring

Jentene på "Piñata" tok med seg pokalen for årets dekknavnlåt, under en nasjonal russebusskåring på Rockefeller.

Jentene på "Piñata" tok med seg pokalen for årets dekknavnlåt, under en nasjonal russebusskåring på Rockefeller. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo-russen ble lange i masken da russebussene «Piñata» og «Primadonna» fra Fredrikstad hentet hjem to av tre priser under Den Offisielle Dekknavnkåringen på Rockefeller. Det har aldri tidligere skjedd.

DEL

Mandag kveld var 1.400 russ fra hele landet samlet på Rockefeller i Oslo for å få med seg kåringen av «Årets dekknavn», «Årets deknnavnlåt» og «Folkets favoritt».

Den Offisielle Dekknavnkåringen er en årlig konkurranse mellom alle landets russebusser, og det er bussene fra Oslo som pleier å dominere. Derfor var det mange som slo øynene opp da de to jentebussene «Piñata» og «Primadonna» nærmest kapret kåringen.

– Du skulle sett ansiktene til de fra Oslo, når vi fra Fredrikstad tok to pokaler. Det var lite populært, sier bussjef Jenni Marie Johannessen på «Primadonna».

«DAMN. Klasseforskjell.»

Russebussen «Piñata» ble kåret til vinneren av «Årets dekknavnlåt».

– Det var helt sinnsykt, og vi er kjempeglade. Dette var et mål vi hadde satt oss, og vi har lagt mye i denne låten, sier Emilie Gjerløw, som er en av 20 jenter på bussen.

Første gang f-b.no skrev om «Piñata 2014» av Andreas Schuller og INNA, hadde låten blitt sett av over 20.000 på YouTube på bare tolv timer. To måneder senere har antallet YouTube-visninger økt til nærmere 300.000, og Gjerløw forteller at det var mye snakk om at de var favoritter på forhånd.

– Men det var mange andre gode låter, så vi var ille nervøse når vi sto der, sier hun.

Nervøsiteten skulle vise seg å være overflødig. «Piñata 2014» tok en overlegen seier, og juryen begrunnet sitt valg på følgende måte:

«DAMN. Klasseforskjell. Det viktigste er alltid en god låt i bunn. Dette bidraget er best på produksjon og vokal.»

Se musikkvideoen til «Piñata» 2014 av Andreas Schuller ft. INNA:

 

Stemt frem av 36.000 russ

Mens «Piñata» stakk av med prisen for årets dekknavlåt tronet «Primadonna» øverst i den minst like prestisjetunge kategorien «Folkets favoritt».

Alle som er russ i 2014 kunne stemme på sin favorittbuss, og etter at 36.000 stemmer var talt opp var det de 26 Fredrikstad-jentene som tok en knusende seier.

– Det var helt utrolig å se vårt navn og vår logo på scenen. Det hadde vi aldri ventet! Vi var på vei til å dra hjem før kåringen, fordi vi var så slitne, forteller Johannessen, som ikke legger skjul på at det er morsomt å vite at de er godt likt.

Se musikkvideoen til «Primadonna 2014» av Martin Tungevaag ft. Fanny Andersen:

 

Vennlig konkurranse

Til tross for at de to bussene er konkurrenter gledet de seg på hverandres vegne.

– Det er første gang i historien at Fredrikstad tar to pokaler, så det er kjempemorsomt, sier Gjerløw.

– Siden vi kommer sammen til Oslo tenker vi mer på at vi er fra Fredrikstad enn at vi er konkurrenter, og vi ønsker hverandre bare godt. Også vil vi jo alle at russetiden skal være om noe mer enn bare konkurranse, mener Johannessen.

Det hører også med til historien at guttebussen «Extraordinary» kom på tredjeplass i kategorien som ble vunnet av «Piñata».

Artikkeltags