Feirer hundre år med «delåpning» av ny lekeplass på Øra

DRIVHUS I GAVE: Asbjørn Haugdal, president i Lions Fredrikstad, foran drivhuset klubben har finansiert på lekeplassen som er under opparbeiding. Hittil har klubben brukt 150.000 kroner på lekeplassen.

DRIVHUS I GAVE: Asbjørn Haugdal, president i Lions Fredrikstad, foran drivhuset klubben har finansiert på lekeplassen som er under opparbeiding. Hittil har klubben brukt 150.000 kroner på lekeplassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lions Fredrikstad startet hundreårsfeiringen til organisasjonen på lekeplassen de er i ferd med å etablere på Fredrikstad Innovasjonspark. Feiringen fortsetter med konsert i Kirkeparken senere lørdag.

DEL

– Dette gjør vi for at barn og unge skal få et bedre oppvekstmiljø, sier Asbjørn Haugdal, president Lions Fredrikstad, om elementene som nå er på plass på lekeplassen på området til Fredrikstad Innovasjonspark:

Masse planer – avventer nye eiere

Til nå har klubben fått opp et stort drivhus, en sittegruppe og husker. Det er etter planen bare begynnelsen på lekeområdet på Øra.

– Vi har masse kreative planer, men jobbet med håndbrekket på. 1. september er det nye eiere her på området, og det er greit å avvente og ta det med dem, sa Haugdal.

Han opplyser at Lions foreløpig har brukt 150.000 kroner på lekeplassen. Og drivhuset er allerede i bruk. Barn fra Røde Kors-barnehagen har de siste månedene sørget for at gulrøtter, andre grønnsaker og blomster har fått vokse opp i drivhuset.

– Får lære hvor gulrøtter kommer fra

– Jeg synes det er litt flott at barna kan få lære at gulrøtter ikke kommer fra butikken, sier Haugdal.

Arbeidsutvalget som er nedsatt i forbindelse med lekeparken har, som Fredriksstad Blad nylig kunne fortelle, planer om flere lekeinstallasjoner av den kreative sorten. Kunstner Bibbi Børresen er blant dem som har vært involvert i idéfasen, kan Haugdal fortelle.

– Én idé er å bruke demontert utstyr fra fabrikken til å lage lekeinstallasjoner av, slik at barna må bruke hodene litt for å finne ut hvordan de brukes. Vi leker også med tanken på en historisk løype. Det er jo mye interessant historikk tilbake til hvalfangsttiden og oppover her, som færre og færre kjenner til, sier Haugdal.

Det lekes også med planer om en gangsti fra Grunnmurede, gjennom Vaterland og videre utover til fuglekikkertårnet på Øra og ned til reservatet. Her er blant annet Gudeberg lokalsamfunnsutvalg aktive pådrivere.

Vil ikke snakke om nye eiere

Men enn så lenge må alle planer om installasjoner og andre tiltak som ikke kan flyttes på vente til nye eiere er på plass. Hvem det er, ville ikke Tore Auensen kommentere på lørdag.  Han var på plass sammen med barnebarna under arrangementet til Lions.

– Jeg har ikke noen kommentarer til den saken, sier Auensen. Demokraten skrev nylig at det er en gruppering rundt Roar Sten Edvardsen som har kjøpt alle Denofas tidligere eiendom av Orkla, men ingen ville bekrefte overfor avisen at det stemmer. 

Fortsatte feiringen i Kirkeparken

Den foreløpige parken ble feiret lørdag formiddag med pølser og saft som et ledd i lørdagens store hundreårsfeiring av hele organisasjonen. Feiringen fortsatte i Fredrikstad i Kirkeparken i ettermiddag. Der hadde alle de lokale klubbene i Fredrikstad og Hvaler gått sammen om en jubileumskonsert: Bjørnar Spydevold skulle synge og Kari Stokke spille piano til. Dessuten var det musikk av Torp musikkorps.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken