Terese Troy Prebensen vant prestisjetung miljøpris

Terese Troy Prebensen i Fredrikstad Energi, her med administrerende direktør Nils Kristian Nakstad (t.v.) og markedsdirektør Audhild Kvam i Enova (t.h.).

Terese Troy Prebensen i Fredrikstad Energi, her med administrerende direktør Nils Kristian Nakstad (t.v.) og markedsdirektør Audhild Kvam i Enova (t.h.). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har en grønn bølge i Norge, og jeg tør påstå at den startet i Østfold, sier administrerende direktør i Smart Energi, Terese Troy Prebensen, etter å ha blitt hyllet med årets Enova-pris.

DEL

– Dette er fantastisk hyggelig. Denne prisen får vi for hardt og målrettet arbeid i mange år for å tilby kunder grønne produkter og tjenester, sier Troy Prebensen til Fredriksstad Blad onsdag morgen.

Prisen ble delt ut på Enova-konferansen i Trondheim tirsdag kveld.

– Jeg er enormt stolt over gjengen min og at den jobben vi gjør hver eneste dag for å skape grønne, bærekraftige løsninger blir hedret med en såpass tydelig og markant pris, sa Terese Troy Prebensen på scenen under prisutdelingen.

Onsdag morgen innrømmer Troy Prebensen at det ble tid til en liten feiring etter prisutdelingen.

– Det ble litt senere enn vanlig, ler Troy Prebensen og legger til:

– Selv om det var jeg som mottok prisen, er det viktig å påpeke at dette en anerkjennelse til hele teamet rundt Smart Energi. Jeg synes vi skal få lov til å slå oss litt på brystet, for på dette området er vi fremst i Europa, sier hun.

– Viktig drivkraft

Ifølge Enova har Smart Energi vært en av de viktigste drivkreftene for at solcellepaneler har fått plass i det norske markedet.

I 2015 etablerte partene Hvaler Solpark med Smart Energi i spissen og solceller og energivisualisering har blitt en kommersiell suksess for Prebensen og Smart Energi.

Enova ble opprettet av Stortinget i 2001 for å være en pådriver mot lavutslippssamfunnet. Hvert år deler de ut prisen til de fremste grønne ildsjelene i Norge, for sitt arbeid innen energieffektivisering og kutt i klimagassutslipp.

– Grønn bølge startet i Østfold

Troy Prebensen synes prisen er fortjent.

– Vi har en grønn bølge i Norge, og jeg tør påstå at den startet i Østfold, sier Troy Prebensen.

Juryen begrunner prisen med hennes glødende engasjement for fremtidige energiløsninger.

– Energisystemet vårt er i endring. For å sikre utvikling av energisystemet til en fornuftig kostnad for samfunnet, må ny teknologi og nye tjenester tas i bruk og videreutvikles. Dette må gjøres på alle nivå – fra de store anleggene til hjemmene og hyttene våre. Terese har vært en pådriver for at forbrukerne skal ta i bruk nye løsninger, sier markedsdirektør i Enova og jurymedlem for Enovaprisen, Audhild Kvam.

Artikkeltags