«Farmen-Marita» inviterer hele byen til bryllupet sitt

INVITERER ALLE: Marita Wennevold Holden og  Øivind Kylstad inviterer like godt alle når de gifter seg i Fredrikstad domkirke på lørdag. I tillegg til vielsen, får gjestene høre Dan René Dahl og Maria Mohn. Arkivfoto: Tore Tindlund

INVITERER ALLE: Marita Wennevold Holden og Øivind Kylstad inviterer like godt alle når de gifter seg i Fredrikstad domkirke på lørdag. I tillegg til vielsen, får gjestene høre Dan René Dahl og Maria Mohn. Arkivfoto: Tore Tindlund

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Høyre-politiker Marita Wennevold Hollen og samboeren Øivind Kylstad gifter seg i domkirken til lørdag, er alle invitert.

DEL

– Det hadde vært helt fantastisk flott om det kom en del mennesker – da kommer jeg til å bli enda mer rørt. Jeg kom jo fra Oslo og Lørenskog hit i 2012, og har varme følelser for alle jeg har møtt her nede. Alle er så imøtekommende og her kan man snakke med hverandre uten å kjenne hverandre. Det er helt naturlig at vi deler denne stunden med oss, sier Wennevold Hollen.

Hun er for mange kjent som «Farmen-Marita» etter at hun var med i tv-serien for noen år siden.

Lørdag gir hun sitt ja til samboeren Øivind Kylstad i Fredrikstad domkirke. Den siste tiden har paret gått ut med åpen invitasjon på Facebook til alle som har lyst til å overvære vielsen.

Plass til flere...

Domkirken ble valgt til bryllupet av en eneste grunn: Organist Dan René Dahl og det flotte kirkeorgelet han spiller på. Det kommende ekteparet er veldig opptatt av klassisk musikk, spesielt orgelmusikk.

– Men domkirken er jo stor, da. Så da tenkte vi at vi skulle tilby alle som har lyst til å komme og få med seg både en vielse og en konsert i tillegg, sier Wennevold Hollen.

Hun kan fortelle at det er lagt opp til et repertoar med relativt krevende orgelmusikk. I tillegg kommer Maria Mohn til å synge utdrag fra «Les Miserables».

Hun aner selv ikke hvor mange som kommer til å følge oppfordringen om å få med seg Dan René Dahl, Maria Mohn og vielsen til det forelskede paret.

Gjestene som er bedt til selve festen, kommer iallfall ikke til å ta opp så veldig mange av de rundt 800 plassene i domkirken.

– Det blir ikke akkurat noe stort selskap. Det blir den nærmeste familie og sånn, og vi blir litt i overkant av 30 gjester. Så det er plass til mange flere, forsikrer den vordende bruden. 

Bestemte seg i august

– Har dere fått mange tilbakemeldinger på invitasjonen?

– Jeg aner ikke hvor mange som kommer. Noen har klikket at de kommer, mange sier at de er interesserte, mens andre ønsker masse til lykke, men forteller at de er bortreist den dagen, sier Wennevold Hollen.

Det var i august i år at vararepresentanten til bystyret i Fredrikstad og samboeren bestemte seg for å gifte seg nå i høst.

– Det er noen år siden jeg ble fridd til, men vi bestemte oss først nå. Det er rimelig kort planleggingstid, sier Wennevold Hollen.

Hun har designet brudekjollen selv sammen med klesdesigneren Nora Farah, som blant annet har laget flere kjoler for prinsesse Märthe Louise.

– Det ble jo ikke så veldig lang tid på å designe kjolen, sier Wennevold Hollen.

Hvit brud

Hun kan røpe at kjolen er hvit.

– Jeg fyller jo 54 år, men jeg tenker at ved sånne store ting som dette i livet må man ha lov til å feire ved å være hvit brud. Jeg har jo ikke tenkt å gjøre dette oftere – Jeg har funnet mannen i mitt liv, sier Wennevold Hollen.

Og mannen i hennes liv er fra Kråkerøy og tilhører familien som drev Glommen mekaniske verksted gjennom flere generasjoner. Øivind Kylstad jobber i dag som eiendomsutvikler i Europris.

Flyttet sammen etter tre dager

Det var i 2010 han og Wennevold Hollen traff hverandre etter å ha chattet sammen på nett. Treffet var så hardt at de to flyttet sammen tre dager senere.

– Det er egentlig litt merkelig. Vi har på en måte begge vært i samme bransje hele tiden som aksjemeglere og fondsrådgivere, og har jobbet i de samme firmaene siden 80-tallet, men hadde av en eller annen grunn aldri truffet hverandre tidligere, sier Wennevold Hollen, som selv er selvstendig næringsdrivende og holder på med flere ulike prosjekter.  

Nå er hun klar for å dele sitt livs viktigste «prosjekt» med oss alle på lørdag.

– Jeg gleder meg til å dele både Dan René Dahl, Maria Mohn og vårt eget bryllup med de koselige menneskene i Fredrikstad, sier bruden – som også fyller år på lørdag.

Artikkeltags