Fredrikstad-deltagere i IQ-program

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Norgesmester i Athletic Fitness - Hanne Bache Mathisen fra Fredrikstad var med på kroppsbyggerlaget som tok en overraskende tredjeplass i NRKs IQ-test lørdag.

DEL

Sammen med Sondre Martinsen og Marianne Krogh også fra Fredrikstad - beviste hun at folk som driver med vekttrening ikke er dumme.
Hanne Bache Mathisen vil ikke røpe sin egen score i programmet, men sier hun bidro til gruppas gode plassering.
Kri Tangen, Cotty Stenby (fra Eldrebølgen) og Bjørn Tore Bekkeli (Farmen-vinner) fra Hvaler deltok i «reality-gruppen». De kom nest sist.
Journalistene hadde høyest IQ-score i konkurransen.
Testen ble ikke så morsom for frustrerte nordmenn som testet sin IQ via NRKs nettsider. De fortsatte søndag å klage sin nød til statskanalen som jevnlig gir dem så lav IQ (70) at selvtilliten snart er helt borte.
Vi foretar nå en dobbeltsjekk med sikte på å klarlegge om det kan være andre datafeil, sier redaktør Ulrik Rongved Amundsen til NTB.
Lørdag opplevde NRK en seerstorm etter at tusener av nordmenn testet sin IQ via NRKs nettsider og kom ut med 70 poeng. Personer med en IQ-kvotient under 70 regnes av psykologer for å ha en lettere psykisk utviklingshemming, ifølge VG. De med IQ mellom 70 og 79 er såkalte grensetilfeller.
Det er selskapet Planet Technologies som har levert både prosjekt og dataprogram til NRK. Det samme har selskapet gjort til mange andre TV-kanaler i Europa.
Ifølge Amundsen har den feilen som oppsto i NRK ingen parallell andre steder.
Feilen påvirket ikke det ordinære TV-programmet «Test nasjonen: den store IQ-testen».

Artikkeltags