Fredriksstad Blad er andre avis i konsernet som vinner prisen for årets mediehus for andre gang. Det ble klart på årets lederkonferanse i Amedia.

Tidligere har Avisa Nordland vunnet den gjeve prisen to ganger.

– Først og fremst blir dette en bekreftelse på at vi gjør mye riktig. Det er en inspirasjon til å gjøre enda mer av det som er bra. Vi skal fortsette å være nyskapende. Vi skal fortsette å være grenseløst lokalpatriotiske og nådeløst kritiske, sier redaktør René Svendsen.

Vaktbikkje med kjærlighet til byen sin

Juryen som deler ut prisen legger vekt på det engasjementet Fredriksstad Blad viser for dekningsområdet sitt. Både som nyhetsleverandør og lokalpatriot.

– Fredriksstad Blad har gjennom mange år markert seg som en digital spydspiss blant norske lokalaviser, som en avis som har satt ny standard for digital kommunikasjon med leserne, som evner å fornye og overraske, begeistre og utfordre, gripe muligheter og skape resultater – som gjør mediehuset til et forbilde og en inspirasjonskilde for mange, langt utover Amedia-sfæren, heter det i begrunnelsen.

Fredriksstad Blads dekning av varslersaken, som er drevet fram av journalist Ellen Ophaug, er sentral i begrunnelsen for hvorfor avisen får prisen. FB får også skryt for den redaksjonelle og kommersielle driften av mediehuset. Sist avisen fikk prisen var i 2013.

LES OGSÅ: Varslerne får ikke dekket advokathjelp

FB gikk seirende ut i duell mot merkenavn som Avisa Nordland, Halden Arbeiderblad og Telemarksavisa. Redaktør René Svendsen deler prisen med hele Fredrikstad by.

– Det bekrefter også at Fredrikstad er den beste byen å være lokalavis i. Vi har en kjærlighet til byen som gjør det til en utrolig takknemlig oppgave å være lokalavis, sier redaktøren.

– Det er en inspirasjon

René Svendsen er ærlig på at en slik pris bør motivere hele mediehuset til å fortsette å være nyskapende. I 2017 har Fredriksstad Blad gjennomført prosjekter som 450 folk i Fredrikstad i forbindelse med byjubileet.

– Dette er en pris som går til hele Fredriksstad Blad-huset, jubler redaktør René Svendsen.