Gå til sidens hovedinnhold

Sykefraværet i Fredrikstad gikk ned

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke bare Brynild Gruppen som kan melde om lavere fravær. I løpet av årets tre første måneder gikk syke fraværet i Fredrikstad ned med 5,6 prosent.

6,1 prosent av arbeidstiden fløyten på grunn av legemeldt fravær i Fredrikstad i denne perioden. 

Sykefraværet vi tar opp her dreier seg om alle sysselsatte, bosatt i Fredrikstad kommune. Og det er da snakk om legemeldt fravær. Egenmeldt fravær er nemlig ikke mulig å ta ut på kommunenivå (mens tallene for Brynild Gruppen, som har klart å senke sykefraværet drastisk, gjelder alt fravær)

Antall sykmeldte arbeidere

Totalt var det 2.348 personer bosatt i Fredrikstad kommune som var sykmeldt i løpet av årets første kvartal. Sykefraværsprosenten i Fredrikstad havnet dermed på 6,1 prosent. På landsbasis er denne prosenten på 5,6, hvilket betyr at vi ennå er litt «sykere» her på våre kanter.

I Råde kommune var det 220 innbyggere som var sykmeldt fra jobben sin i de tre første månedene av 2017. Det betyr at sykefraværsprosenten her ligger på 6,2. I Hvaler var det 138 sykmeldte, og 6,4 prosent av dagene gikk tapt.

Utviklingen i Fredrikstad

Det har på landsbasis vært en marginal vekst på knapt tre prosent i legemeldt fravær i forhold til samme tid i fjor. I Fredrikstad har det derimot vært en nedgang på 5,6 prosent. Bare Rømskog og Skiptvet kommuner har bedre utviklingen enn Fredrikstad i Østfold.

Fordelt etter arbeidssted økte sykefraværet i Rogaland betydelig med 7,3 prosent siste år. Allikevel er fraværet i Rogaland fortsatt under gjennomsnittet for landet sett under ett, poengterer Statistisk sentralbyrå på nettsidene sine.

Nivået var lavest i Oslo med 6,1 prosent, og høyest i Finnmark med 6,5 prosent. Sogn og Fjordane hadde størst nedgang med 2,5 prosent, skriver SSB.

I Østfold havnet man på 6,3 prosent, som er det samme som året før.

Fredrikstad rangert

Ballangen kommune i Nordland får den tvilsomme æren av å toppe landsoversikten, med hele 12,4 prosent legemeldt fravær. Nest øverst er Kvænangen i Troms, som hadde 9,2 prosent.

Hvilken effekt Snåsamannen har hatt vites ikke, men landets «friskeste» kommune er i hvert fall Snåsa i Nord-Trøndelag med kun 3,3 prosent. På denne oversikten kommer Fredrikstad på 229. plass, mens Råde er nummer 249 og Hvaler nummer 276.
Beste resultat i Østfold fikk Rømskog kommune, med et legemeldt fravær på 4,8 prosent. Mens Våler må tåle å være sist på denne listen, med et fravær på 7,7 prosent.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.