Notre-Dame-katedralen i Paris er i full fyr

Av

Mandag kveld brenner det kraftig i den ikoniske katedralen i Paris.

DEL

[Nettavisen] Brannen skal ha startet rundt 18.50-tiden mandag kveld, sier en talsmann i brannvesenet til den franske avisen Le Figaro.

Bilder i franske medier og på sosiale medier viser flammer og tykk røyk som velter opp fra taket midtskips på den berømte kirkebygningen. Ifølge den franske avisa Libérationsprer brannen seg fort.

- Det brenner betydelig på Notre Dame, så hold dere unna og forlat området, og la redningsmannskapene gripe inn, skriver Emmanuel Gregoire, varaordfører i Paris, på Twitter.

KRAFTIG BRANN: Røyk og flammer kommer opp av fra den gotiske katedralen.Foto: Francois Guillot (AFP/Scanpix)

En av de mest besøkte turistattraksjonene i Europa

- En fryktelig brann pågår i Notre-Dame-katedralen. Brannvesenet prøver å få kontroll, skriver ordfører i Paris, Anne Hidalgo på Twitter.

Ifølge nettstedet CNEWS pågår det arbeider på deler av katedralen, men det er ikke kjent om brannen har noe med restaureringsarbeidene å gjøre.

Foto: Solveig Godeluck (Twitter)

Notre-Dame er en av de mest kjente og best besøkte turistattraksjonene i Europa. Bygget blir besøkt av 13 millioner mennesker hvert, skriver CNN. Katedralen ble bygget i 1163, og er deretter blitt bygget på i flere omganger.

Frankrikes president Emmanuel Macron avlyser en stor tale i kveld, grunnet brannen i Paris, opplyser nyhetsbyrået AFP.

Se direktebilder fra katedralen i Paris her:

Flere kirker har blitt påtent

De siste månedene har flere katolske kirker blitt vandalisert og påtent i Frankrike, melder Newsweek.

Statuer er knust, alter er veltet og ødelagt. I Paris i mars, ble St. Culpice påtent. Ingen ble skadd, i det som antas å være en påsatt brann.

En måned tidligere ble St Nicholas katolske kirke i Houlles utsatt for hærverk. Like før hadde Saint-Alain katedralen i Lavaur blitt utsatt for skadeverk.

I Nimes ble Notre-Dams des Enfants plyndret, og menneskelig avføring gnidd på et kors.

I løpet av årets første to måneder, har det vært en økning av angrep på katolske kirker på 25 prosent, sammenlignet med året før, ifølge Observatory of Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe.

Artikkeltags