Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha kiosk på Foten sommeren 2016

Artikkelen er over 4 år gammel

Teknisk Utvalg-leder Hans Ek (Sp) er klar på at det må bli servering til badegjestene på Foten i sommer – og ikke en gjentagelse av fjorårets klagestorm.

– En hel sommer uten kiosk blir litt stusselig. Vi er nødt til å ha et kioskutsalg der ute, sier Ek.

Han anbefaler politikerne i teknisk utvalg å sette driften av Foten badested ut på offentlig anbud når de skal ta stilling til driften av badestedet rett etter påske. Der er det snakk om å sette ut oppgaver som rengjøring av toaletter, strandrydding, gressklipping og drift av parkeringsplassen. Og eventuell kioskdrift.

– Begrenser mulighetene

Rådmannen ønsket å sette driften ut på anbud til vernede bedrifter eller idrettslag.

Ek går altså imot rådmannens forslag til innstilling, og begrunner det nettopp med større muligheter for å få servering på Foten i sommer.

– Jeg synes det er litt snevert bare å henvende seg til idrettslag og vernede bedrifter. Det er ikke sikkert vi kan få til kioskdrift med den løsningen. Å begrense det slik kan bety at vi forringer muligheten for å få kiosk på plass. Derfor innstiller jeg på åpent anbud, sier Ek.

Mange klaget

Sommeren i fjor var den første sommeren uten bruk av det tidligere kafébygget på Foten. Bygget var så forfallent og hadde så store mangler, at foten ble satt ned for servering i lokalene. Opprinnelig var det planlagt at nytt servicebygg skulle være på plass allerede i fjor sommer. Men på grunn av sterk debatt om tegningene til nytt bygg og hvorvidt driftsmodellen skulle innebære vertskap eller ikke har det drøyt med å få på plass nytt bygg.

Det endte med het debatt om og mange klager på manglende servering på Foten i fjor sommer. Gressvik IF påtok seg å rydde på stedet og vaske toalettene, men måtte raskt gi opp å drive kiosk. Paa Brygga-sjef Petter Eriksen søkte om å selge mat fra sin rullende matvogn, men fikk avslag fordi det var et kommersielt tiltak.

Får 30.000 og inntekter fra parkering og kiosk

Nå skal politikerne sørge for at noen tar seg av driften på Foten kommende sommer, og det bør altså etter Hans Eks mening bli drivere som har mulighet til å opprette et serveringstilbud. I rådmannens forslag til innstilling fremgår det at mulighetene for inntekt for de som påtar seg jobben, ligger i en andel av parkeringsinntektene. I tillegg foreslås det en godtgjørelse på 30.000 kroner for renhold av toalettene, i tillegg til inntekter for en eventuell kioskløsning.

Det gamle kafébygget ble brent ned i fjor høst. Det står ingenting i sakspapirene om når man nå tror det planlagte nye servicebygget er på plass på Foten, men det har tidligere vært anslått 2017.

Teknisk utvalg skal behandle saken om Foten-drift 30.mars.

 

Kommentarer til denne saken