Lastebil mistet hundrevis av liter med diesel nær vannledning

Sugd opp: Lastebilsjåføren var uheldig og fikk hull på dieseltanken i forrige uke.

Sugd opp: Lastebilsjåføren var uheldig og fikk hull på dieseltanken i forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sjåføren parkerte for langt ut mot grøfta og fikk hull i dieseltanken. Kommunen fryktet forurensing til vannledning og Oldenborgbekken.

DEL

Det var i forrige uke at flere kommunale etater rykket ut til bensinstasjonen Circle K ved Rakkestadkrysset på Østsiden.

Hull fra sten

En lastebil hadde lekket 200–300 liter diesel etter å ha kjørt seg fast. Hullet i tanken kom mest sannsynlig av at bilen skrapte mot en sten da sjåføren skulle få den løs.

Episoden skjedde forrige mandag etter at lastebilsjåføren først hadde fylt tanken og deretter tatt seg en liten hvil på bensinstasjonen. Literne med diesel lekket ut i de timene mens bilen sto stille.

– Det var ikke kjempekritisk, men kunne ha blitt det dersom dette hadde skjedd nærmere vannledningen, sier Stine Syvertsen, overingeniør i miljø- og landbruksavdelingen i Fredrikstad kommune.

Fjernet masser

Det går nemlig en stor vannledning forbi bensinstasjonen. Det gjør også Oldenborgbekken som renner ut i Gansrødbukta.

– Vi kunne ikke risikere at diesel kom inn i vannledningen og agerte derfor hurtig, skriver Syvertsen i et brev til Fredriksstad Blad.

Et firma sugde umiddelbart opp mesteparten av dieselen samme dag som det rant ut av lastebilen.

Dagen etter var kommunen på plass for å grave vekk jordmasser som kunne være forurenset med rester av utslippet. Massene ble levert på Frevar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.