Fortsatt fulle båthavner

FULL HAVN: Uvant situasjon til 1. oktober å være for Jon Rådahl ved Stokken Marina. Det er fullt ved bryggene og glissent på opplagsplassen Foto: Rolf B. Gundersen (74)

FULL HAVN: Uvant situasjon til 1. oktober å være for Jon Rådahl ved Stokken Marina. Det er fullt ved bryggene og glissent på opplagsplassen Foto: Rolf B. Gundersen (74) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vi skriver 1. oktober, og fortsatt er det tilnærmet fullt ved bryggene. Det fine været gjør at båtfolket forlenger sommeren.

DEL

Normalt på denne tiden er det bare noen få som har båten ute. Opplagsplassen skulle ved en normal sesong ha vært så godt som full. Nå er det omvendt.

LES OGSÅ: Nå er det høysesong for tyverier av båtmotorer

– Fullt i havna og lite på land, sier daglig leder ved marinaen på Stokken, Jon Rådahl.

Kan bli ventetid

Marinaen har 250 båtplasser. I underkant hundre av disse båtene er pr. dato satt på land. Alt er gjort klart for opptakssesongen.

Rådahl varsler at det kan bli litt ventetid om alle skulle melde seg på en gang.

LES OGSÅ: 200-300 båter kom til gjestehavna på Værste i juli

– Jeg tror båtfolket holder ut på sjøen så lenge godværet fortsetter, tror Rådahl.

Kommer med høsten

– Straks høsten melder seg for alvor begynner telefonen å kime. Men vi er forberedt om rushet skille komme, sier han. 

– Det er også de båteierne som har tatt opp båten for å få den steamet for en lengre sesong på vannet. Det er det ikke å ofte vi gjør.

– Det normale er at vi steamer for endt sesong og opplag.

– Det er ikke særlig tvil om at denne sesongen har vært noe annerledes enn tidligere sesonger, sier Jon Rådahl, som sist uke ble kåret til Norges beste Nordkapp-forhandler for femte gang.

Artikkeltags