Over halvparten har opplevd dette: - Ingenting er mer irriterende

PARKERINGHUS: Der oppstår ofte slike skader.

PARKERINGHUS: Der oppstår ofte slike skader.

Av

Har du opplevd at bilen din har blitt bulka og at synderen har stukket av? Da er du ikke alene. Halvparten av alle bilister har vært borti dette.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Totale tall for forsikringsbransjen viser at skader som gjelder rygging og påkjørte parkerte kjøretøy utgjorde erstatninger for 18 millioner kroner første halvår 2017. Det er meldt inn 1500 skader som i snitt koster 12 000 kroner.

- Terskelen for å lukke øynene og kjøre videre ser ut til å være lav hos mange. En del gjør det nok bevisst for å slippe unna regningen, men i mange tilfeller er ikke folk engang klar over at de har bulket nabobilen, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige. Forsikringsselskapet får daglig henvendelser fra fortvilte kunder som uforskyldt har fått slike skader.

- Ingen ting er mer irriterende en å finne bilen bulket og oppdage at synderen er sporløst borte, konkluderer Voll.

Det er en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige som viser at 48 prosent av bileierne i Telemark har opplevd å få en slik skade. Fire prosent forteller at de selv har skadet en annen bil uten å varsle eieren, skriver TA.

- Bulker du bilen selv er det ingen andre å skylde på, men når andre står bak og det er du som står igjen med regningen, er det fryktelig surt, sier Voll. I tillegg er det også straffbart å stikke av, avslutter han.

De fleste parkeringsskadene skjer i trange parkeringshus og nært inngangspartiene til kjøpesentrene. Her er det størst trafikk av både biler, barnevogner, handlevogner og folk med handleposer.

Her er Volls gode tips for å unngå parkeringsskader:

  • Unngå mørke og trange parkeringshus.
  • Rygg inn, kjør ut.
  • Styr unna trange parkeringsplasser (Trenger ”boksåpner” for å komme seg ut av bilen).
  • Sørg for at vinduene er fri for dugg før en kjører/rygger ut.
  • Unngå parkeringsplasser nær inngangspartier.
  • La ikke små barn åpne døren selv.
  • Vis hensyn og følg ekstra godt med i trafikken.
  • En bilforsikring med kasko dekker parkeringsskader, men gir ofte egenandel og bonustap. Det er derfor viktig å kontakte eget selskap for å høre hvilken løsning som er best i hvert enkelt tilfelle.

Artikkeltags