Flybussen tar Rygge inn i ruten

Også innom Rygge Fra 3. mai kan passasjerer i Fredrikstad ta flybussen til Rygge ved alle avganger. Arkivfoto: Jan Erik Skau

Også innom Rygge Fra 3. mai kan passasjerer i Fredrikstad ta flybussen til Rygge ved alle avganger. Arkivfoto: Jan Erik Skau

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fra 3. mai kommer Flybussekspressen til å betjene Moss Lufthavn Rygge hver time fra både Fredrikstad og Sarpsborg.

DEL

Daglig leder av Nettbuss Østfold, Harald Fleisje sier til Fredriksstad Blad at Rygge blir et knutepunkt for den nyopprettede ruten fra Sarpsborg, og den eksisterende ruten fra Fredrikstad til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Fleisje legger ikke skjul på at det er en utfordring å starte en ny rute mellom Sarpsborg og Rygge som henger seg på ruten fra Fredrikstad som allerede er godt innarbeidet.

– Det vi gjør er å rette ut ruten fra Fredrikstad til Gardermoen slik at det tidsmessig gis rom for at den kan svinge innom Rygge. Der vil Flybussekspressen fra Fredrikstad kunne ta med seg passasjerer videre til Gardermoen fra Sarpsborg, sier Fleisje.

Tilsvarende vil skje på returen.
Ruten fra Fredrikstad i retning Rygge og Gardermoen har sin første avgang hver dag klokken 03.30. Det samme vil gjelde for ruten fra Sarpsborg. Det vil være en time mellom avgangene.

– Dermed vil passasjerene nå de første flyavgangene, sier Fleisje.

Nettbussjefen legger ikke skjul på at Ryanairs satsing er medvirkende. Samtidig bestemte Ryggeekspressen seg for å innstille ruten.

– En annen interessant effekt av denne rutemiksen er at flypassasjerer lettere kan benytte begge flyplasser. Det er dessuten nokså sikkert at reisende fra andre deler av landet som kommer til Gardermoen, vil benytte ruter fra Rygge ut i Europa, tror Fleisje.

– Vil flybussen bruke lengre tid mellom Fredrikstad og Gardermoen?
– Nei. Det fine er at vi nå også kan «koble på» passasjerer fra Sarpsborg.

En viktig holdeplass blir Quality-hotellet på Grålum. Det er lagt opp en ruteplan som innebærer at turen mellom begge byene og Rygge vil innebære ca. en halv times busstur.
– Vi er veldig spente på trafikkutviklingen ved flyplassen, og hvilken effekt det får for våre ruter, sier Fleisje.
 

Artikkeltags