Fikser 5.000 låser

Låsmestere: Bedriftseier Roald Stræte (til venstre) og Tor Arild Olsen viser frem hva de driver med til daglig. Begge foto: Privat

Låsmestere: Bedriftseier Roald Stræte (til venstre) og Tor Arild Olsen viser frem hva de driver med til daglig. Begge foto: Privat

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fredrikstad Låsservice har fått en stor jobb på det nye sykehuset på Kalnes.

DEL

TrioVing i Moss skal levere systemer og varer. Vi monterer, forteller en meget fornøyd bedriftseier på Selbak, Roald Stræte.
Fredrikstad Låsservice AS har fått sin del av et oppdrag som er verdt 20 millioner kroner ved det nye sykehuset på Kalnes.

Jobb ut året

Jobben går ut på montere låser og beslag på nærmere 5.000 dører, porter og skap.
– For oss betyr dette et drøyt årsverk i montasje, sier Stræte.
Han forteller at monteringen på sykehuset begynte i januar og skal pågå ut året.
– Vi er fra før forhandler for TrioVing sammen med to andre bedrifter i området, men i tillegg hjelper vi til med montasje, sier Stræte.

Også med på OBS

Fredrikstad Låsservice har eksistert i sju år og har for tiden også et annet stort oppdrag.
– Vi er med under ombyggingen av OBS på Tunejordet. Det avsluttes i disse dager, forteller Roald Stræte.
Før han startet eget firma var han avdelingsleder i Låsgruppa. Nå har han i alt sju årsverk i Fredrikstad Låsservice. Den nyeste ansatte kom til firmaet i november i fjor. I disse dager skal det også ansettes enda en person.
– Markedet vårt er service og levering av lås og låssystemer. Vi har spesialisert oss på rømningsveier med elektrisk avløsning, sier bedriftseieren.
– Er det lett å få tak i nye medarbeidere?
– Det finnes nesten ikke låsesmeder, men vi tar gjerne inn håndverkere som har vært ute på selvstendige jobber. De er ofte lettest å lære opp, sier Stræte, som også krever norsk statsborgerskap av sine medarbeidere.
– Det er fordi vi er gradert opp mot jobber for Forsvaret, forklarer han.

Står på flere ben

– Hvordan er fremtidsutsiktene?
– Som det ser ut nå, så er det veldig lyst.
– Byggemarkedet går opp og ned, men vi er jo også inne på service og ettermarked. Det er en fordel, konstaterer Roald Stræte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken