Fikk napp i banken

Uventet Tildelingen av pengene var en overraskelse, og Bjørn Enger var tydelig fornøyd. Til høyre står Eva Grote i Sparebankstiftelsen DnB NOR. Alle foto: Gjermund Loraas

Uventet Tildelingen av pengene var en overraskelse, og Bjørn Enger var tydelig fornøyd. Til høyre står Eva Grote i Sparebankstiftelsen DnB NOR. Alle foto: Gjermund Loraas

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Strømtangen fyr skal igjen bli en perle, og 150 000 kroner kan komme godt med i restaureringen. Pengene er en gave fra Sparebankstiftelsen DnB NOR.

DEL

– Dette er bare helt fantastisk, sier Bjørn Enger. Han er en av de frivillige i Foreningen Onsøbeviset som jobber med å sette i stand fyret og bryggen på Strømtangen. I strålende solskinn fikk han både gleden av å motta sjekken på vegne av foreningen, og å vise frem stedet fra sin beste side.

Ildsjeler med inntakskrav

Foreningen jobber med restaureringen på frivillig basis. Opptakskravene er både humoristiske og strenge. Enten så må en bo i Onsøy, ha bodd i Onsøy eller en må ha et sterkt ønske om å bo der.
Eva Grote representerte Sparebankstiftelsen DnB NOR på tildelingen. Hun var imponert over hva de hadde fått til. – Jeg mener vi har gjort et godt valg. Tildelingen er basert på tillit, og det er derfor hyggelig at vi ser gode resultater når vi er på besøk.

Tilfeldig søknad

Dette er ikke første gangen at foreningen mottar penger til restaureringen. De pengene, pluss mer fra egne lommer, er brukt til ny brygge. Derfor var det sårt tiltrengt med nye midler som hovedsakelig går med til selve fyrhuset.
Noe ironisk er det derfor at søknaden var relativt tilfeldig. – Jeg sendte søknad i siste liten, uten å fortelle noen andre i foreningen om det. Så reiste jeg bort i flere uker. Jeg måtte nesten be de andre om tilgivelse, ler Enger. Det viste seg at det ikke var vanskelig å bli tilgitt når pengene ble innvilget.

Andre perler

Under omvisningen i skjærgården ble det også tid til å besøke en annen potensiell perle. Struten fyr ligger ikke langt fra Strømtangen, og har også søkt om tilskudd.
Jens Ek i DnB NOR i Onsøy har hatt en finger med i spillet rundt Strømtangens tildeling. Han mener Struten burde søke igjen. – Det er stort potensial her og. I tillegg er det godt å se at DnB NOR kan gi noe tilbake til lokalmiljøet.

Deler av utbyttet

Sparebankstiftelsen DnB NOR eier mellom ti og tolv prosent av aksjene i DnB NOR, og finansieres gjennom utbytte derfra.
– Hvert år går opp mot 25% av budsjettet til gaver, og i år tilsvarer det rundt 110 millioner kroner, kan Grote fortelle.
Under vårens utvelgelse av prosjekter har friluftsliv stått i sentrum. Tilgjengeligheten til Strømtangen var da også det som avgjorde tildelingen.
– Her kan du komme til i all slags vær, og du trenger ikke stor båt. Det er det som er perlen, forteller Enger.

Artikkeltags