Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad-jenter sitter fast på Rhodos: – Aner ikke når vi kan dra hjem

Artikkelen er over 2 år gammel

En rekke nordmenn er rammet av forsinkelser og omdirigeringer på Rhodos. Fredrikstad-jentene Eline Thøring og Andrea Margrethe Tandberg er blant turistene som sitter fast i kaoset på ferieøya.

De to Fredrikstad-jentene skulle i utgangspuntket fly hjem fra Rhodos natt til mandag, men på bussen ut til flyplassen fikk de beskjed om at det ville bli forsinkelser.

– Vi fikk beskjed om at det var problemer med systemet på flyplassen og at vi måtte sjekke inn manuelt. Først klokken fire i natt, tre timer etter at flyet egentlig skulle ha lettet, fikk vi en melding om at vi skulle busses inn til byen igjen og at vi skulle få hotellrom der, sier Andrea Margrethe Tandberg.

Ingen ledige rom

Hotellet hadde imidlertid ikke ledige rom til de to venninnene. Sammen med flere hundre andre turister har de derfor tatt i bruk hotellområdet for å få slappet av litt i påvente av ny informasjon.

– Det eneste vi har fått melding om er at vi ikke er glemt. Vi aner imidlertid ikke om vi kommer hjem i dag eller om vi må være her i flere dager. Nå har har vi fått tak på en liten sofa her, så vi føler oss nesten litt heldige, sier hun og ler.

Hun skulle egentlig overlevert nøkler til en leilighet i dag. Den jobben måtte imidlertid foreldrene hjemme ta seg av.

– Vi har hatt en veldig fin ferie, men det føles kjipt å sitte her når vi egentlig har ting vi skal gjøre hjemme. Heldigvis skal jeg ikke på jobb før om noen dager, men det føles litt meningsløst å bare sitte her nå. Vi håper å kunne komme hjem så snart som mulig, men akkurat nå synes jeg det ser litt mørkt ut med tanke på at vi skal komme oss hjem det neste døgnet, sier hun.

Ifølge VG har mange reisende måttet sove utendørs på solsenger eller i resepsjonen på et hotell.

Avisa melder om manuell innsjekk og timelange køer på Rhodos, samt at andre fly på vei til øya har blitt omdirigert til Dalaman i Tyrkia.

 

Teknisk trøbbel

Problemene skyldes teknisk trøbbel hos en underleverandør av tjenester, opplyser øyas flyplass.

– Passasjerer må regne med forsinkelser. For ytterligere informasjon bør passasjerene kontakte sitt flyselskap eller reisebyrå, heter det.

Til NRK opplyser Ving at 1.182 nordmenn er rammet.

– Det har vært en stor utfordring å få nok overnatting til alle. Det er umulig i høysesongen, sier presseansvarlig Siri Røhr Staff.

Er du rammet av kaoset på Rhodos eller kjenner noen som er der? Tips oss på tips@f-b.no eller på telefon 97682151.

Alle får kompensasjon

Ving vet så langt ikke hva som skjer videre med de reisende som er strandet, i tillegg til at selskapet jobber med å få avklart situasjonen for nordmenn som har havnet i Tyrkia. Alle de reisende loves kompensasjon, slik de har krav på, selv om Ving understreker at problemene ikke er deres feil.

– Folk sover overalt. På gresset på hotellets lekeland, i solsenger i hotellobbyen og i sofaer, sier Espen Rød Stordal fra Bergen til NRK.

Han, kona og de to barna fikk ikke hotellrom og måtte sove i resepsjonen.

– Situasjonen har vært amper, men det roet seg litt etter vi fikk beskjed om at vi får frokost, forteller Stordal.

Kommentarer til denne saken