Anundsen besøkte modulfengsel på Mysen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) går ut av en celle i et såkalt modulfengsel som er under oppføring på Mysen.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) går ut av en celle i et såkalt modulfengsel som er under oppføring på Mysen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Eidsberg (NTB): De første ferdigproduserte cellene kom onsdag til fengselet som er under bygging i Eidsberg. Justisminister Anders Anundsen (Frp) er fornøyd med de nye standardløsningene.

Indre Østfold fengsel avdeling Eidsberg er et av to fengsler som bygges ved bruk av ferdigbygde løsninger. I stedet for å bygge på vanlig vis på en byggeplass blir fengselsceller og andre rom produsert på fabrikk. De transporteres så til byggeplassen og monteres der.

Kortere byggetid

Anundsen tok selv de nye fengselscellene i øyesyn onsdag og konstaterer at prosjektet er i rute både på tid og kostnader. Den store fordelen er kortere byggetid.

– Det vil normalt ta åtte år fra beslutning om å bygge til snorklipping, men dette skal etter planen ta halvannet år, sier Anundsen til NTB.

Standardløsningen tilfredsstiller de samme tekniske krav som tradisjonell byggemåte, og byggemetoden har ifølge Anundsen ingen ulemper. Løsningen kan dermed tilpasses andre fremtidige fengselsutbygginger, som ved de planlagte nye fengslene i Agder.

Stor utvidelse

Indre Østfold fengsel avdeling Eidsberg har hittil hatt 17 plasser. Ved utvidelsen etableres 96 nye plasser ved fengselet.

Forlegningsbygget består av tre etasjer, hvorav første etasje inneholder arbeidsdrift, skole, fellesrom og servicetorg og de to øverste etasjene inneholder celler. (©NTB)

Artikkeltags