Gå til sidens hovedinnhold

Bred enighet om behovet for ny hall

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag kveld debatterte lokale idrettsklubber behovet for en ny flerbrukshall i Fredrikstad.

Fylkeskommunen er i disse dager i gang med en mulighetsstudie om byggingen av nye Frederik II. I den anledningen inviterte Østfold Idrettskrets, Fredrikstad kommune og FRID til et møte med byens idrettslag for å få en oversikt over deres ønsker og behov for idrettshallen som skal bygges til skolen.

Samtlige av de oppmøtte var enige om en ting; behovet for en ny flerbrukshall er enormt.

LES OGSÅ: Vil bygge Arena Østfold

LES OGSÅ: Alt du bør vite om arena- og skoleplanene i Fredrikstad

Behov for toppidrettsarena

Den planlagte flerbrukshallen har lenge vært et hett emne i kommunen. Mange er interessert i få bruke hallen, og det er bred enighet om at behovet for en hall som er godkjent til bruk på toppidrettsnivå er stort.

Magnus Andersen, sportslig leder i FBK, sa under møtet at klubben anser seg som hjemløse, og at de er avhengige av å få et tilbud som kan godkjennes på toppnivå.

LES OGSÅ: Ikke kluss til fremdriften nå!

– Vi er avhengige av en hall som er godkjent for toppidrett, som for eksempel kamper i eliteserien, sa han.

–  Per i dag er vi hjemløse. Vi har tilholdssted i Kongstenhallen, men dette er en løsning som ikke er tilfredsstillende for oss, la han til.

På spørsmål om hva FBK ser for seg svarte han at det er vanskelig å si, men at en arena med publikumskapasitet på mellom 700 og 1500 er ønskelig.

–  Et areal på størrelse med Sør Amfi i Arendal ville vært tilfredsstillende, sa han.

 

På befaringer

Sør Amfi Arendal var en av arenaene Toril Mølmen, Fylkeskultursjef i Østfold Fylkeskommune og Stein Cato Røsnæs, idrettskonsulent i fylkeskommunen, trakk frem som eksempler på hvordan en flerbrukshall tilknyttet Fredrik ll vil kunne se ut.

–  Vi har vært rundt og sett på haller, og dette er noe som kunne vært en god løsning på behovet her i byen, sa Mølmen.

Sør Amfi har både håndballhall og basishall, noe som er svært ettertraktet i Fredrikstad.

 

Fokus på mindre idretter

Birgit Vallestrand, sportslig leder i Nedre Glomma Turn, fortalte at behovet for en slik hall ville betydd mye for flere klubber i byen.

–  Behovet for en basishall med muligheter for apparatturn er stort, sa hun.

–  Vi har 6.000 oppmøter på trening trening hver uke, og er avhengige av en turnhall, men vi er ikke de eneste. Dette vile også vært et stort løft for kampsportklubbene i byen.

På tirsdagens møte representerte de fleste av de oppmøtte de store klubbene i byen, men arrangørene hadde på forhånd fått meldinger om at også de mindre idrettene er enige i at behovet for en ny hall er stort. Håndballen og turnforeningene var sterkest representert, men gjorde det klart at de er villig til å samarbeide, også med mindre idretter og foreninger.

LES OGSÅ: Fylkesordføreren vil ha videregående skole på Værste

Positivt for byen

En annen ting de oppmøtte var enige om var at utbyggingen av en slik arena i sentrum vil gi positive signaleffekter på andre områder.

Lars Olsen var på møtet på vegne av Fredrikstad CUP og Østsiden ILF. Han mener at en slik arena vil skape storm om byen, samtidig som den tar vare på nisjeidrettene og de lokale lagene.

LES OGSÅ: Idrettsbygget ved ny Frederik II blir like stort som Kongstenhallen

–  Hvert år tar vi imot 10.000 unger til Fredrikstad CUP, et arrangement som samler nærmere 30.000 mennesker. Dette er mennesker som trenger hoteller å sove på og restauranter å spise på. Om vi kan få disse inn til sentrum vil det skape storm om byen, og de besøkende kan nytte seg av andre deler av byen når de er her.

–  Samtidig som at dette kan bli en arena for de store arrangementene er det viktig at dette er en arena som er åpen for de små klubbene. Om ungdommen får trene og satse her vil det frigjøre lokale muligheter, og for eksempel Lisleby vil kunne bruke sine områder mer effektivt, sa han.

LES OGSÅ: For en senhøst dette blir!

Stor samarbeidsvilje

Etter møtet sa Hilde Stokke, styreleder i Østfold Idrettskrets, at dette var et viktig poeng å ta med seg i arbeidet videre.

–  Dette er et bygg som skal være for ungdommen. Det gjør at barna kan holde seg i lokalidretten til de blir litt større. Dette er viktig både for å utvikle de unge, og for å satse på de som er litt eldre.

Stokke oppsummerte møtet med å berømme representantene fra idretten for å være løsningsorienterte og villige til å samarbeide og se hverandres behov.

–  Dette ga et godt bilde av hvem som har et behov, og tankene vi har fått presentert i dag går videre til arbeidsgruppa. Dette er ikke det siste vi hører fra idretten i denne saken.

 

Kommentarer til denne saken