Hasseldal utnevnt til politimester

Blir sittende i sjefsstolen: Steven Hasseldal har vært toppleder i Østfold politidistrikt. Nå blir han én av totalt 12 politimestere i landet.

Blir sittende i sjefsstolen: Steven Hasseldal har vært toppleder i Østfold politidistrikt. Nå blir han én av totalt 12 politimestere i landet.

Artikkelen er over 5 år gammel

Steven Hasseldal (45) ble i dag utnevnt til politimester for det nye Øst politidistrikt.

DEL

Det opplyser politidirektoratet i en pressemelding. Hasseldal er i dag politimester i Østfold.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha på plass samtlige av landets 12 nye politimestere. Dette er ledere med tung faglig kompetanse, solid og variert erfaring og meget høy motivasjon for å skape et bedre politi. Jeg ser fram til å lede norsk politi sammen med disse 12, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i pressemeldingen.

Humlegård understreker at de nye politimesterne har tatt på seg et svært viktig, spennende og krevende oppdrag. I tillegg til å lede et stort nytt politidistrikt gjennom en krevende omstillingsperiode, skal de sitte rundt bordet når politiets nasjonale prioriteringer og veivalg skal tas.

Han sier det er naturlig at mange av de beste kandidatene var å finne blant dagens politimestere.

Tjener 700.000 mennesker

Øst politidistrikt blir ett av de største politidistriktene i landet når den nye organiseringen trår i kraft i 2016. Distriktet omfatter Østfold, Romerike og Follo, og vil dekke et område med en befolkning på nær 700.000 mennesker.

Hvor hovedsetet blir liggende er ennå ikke avklart.

Politidirektoratet har lagt frem et forslag om at Grålum blir hovedsete. Høringsfristen gikk ut 17. november. Politidirektoratet behandler nå alle høringsinnspillene og skal beslutte hovedsetene. Målet er at de endelige beslutningene foreligger så tidlig som mulig i desember.

f-b.no oppdaterer saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken