Frykter fastlegekrise i Fredrikstad

FASTLEGEKRISE: Kommuneoverlege, Guro Steine Letting, frykter at Fredrikstad kan bli en krisekommune om ikke det blir endringer i fastlegeordningen.

FASTLEGEKRISE: Kommuneoverlege, Guro Steine Letting, frykter at Fredrikstad kan bli en krisekommune om ikke det blir endringer i fastlegeordningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommuneoverlege Guro Steine Letting sier til VG at Fredrikstad kan bli en krisekommune i løpet av et par år, hvis det ikke blir endringer i fastlegeordningen.

DEL

Landets største kommuner frykter fastlegekrise, skriver VG i en sak som er publisert lørdag morgen.

Det er mangelen på antall fastleger som gjør at fastlegene slår alarm. Ifølge VG skal helseledere fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Drammen, Bærum, Fredrikstad, Sandnes, Kristiansand, Tromsø møtes fredag, blant annet for å lage en felles uttalelse i forhold til legesituasjonen.

Dette sier kommuneoverlege Guro Steine Letting, om situasjonen i Fredrikstad:

- To leger i 40-årene har sagt opp i løpet av siste halvår. Vi er bekymret for å miste flere yngre leger. Vi fikk tre søkere til siste utlyste fastlegehjemmel. En er innkalt til intervju. Vi er bekymret for utviklingen fremover. Vi kan fort bli en «rød» krisekommune i løpet av et par år, hvis det ikke blir endringer i fastlegeordningen, sier hun til VG.

- Vi har hatt et godt og stabilt fastlegekorps her i Fredrikstad, men er nå bekymret for rekrutteringen. Vi opplever noe frafall både gjennom pensjon og yngre leger som slutter, samtidig som vi har hatt færre søkere på de siste utlysningene, forteller kommuneoverlegen til FB.

Hun legger til at dette ikke kun gjelder Fredrikstad, men er et nasjonalt problem.

- Hva er årsaken til denne utviklingen?

- Fastlegene melder alle om et høyt arbeidspress, svarer Steine Letting.

Hun bekrefter også at det er muligheter for leger å skaffe seg annet givende arbeid andre steder, som for eksempel ved sykehuset.

Artikkeltags