Beskyldningene hagler nå mellom nåværende leder i Landsforeningen for psykopatofre, Rune Fardal, og Fredrikstadmannen Gunnar Fjeldstad som hevder han aldri har frasagt seg ledervervet i organisasjonen han selv startet. Striden står blant annet om lovligheten av en ny registrering som Fjeldstad har foretatt i Enhetsregisteret i Brønnøysund.

– Overser ham

Fjeldstad er tilbakeholden med å kommentere sakens bestanddeler, men hevder han aldri har gått av som leder fra den opprinnelige foreningen. Dette til tross for at hans fratreden både er omtalt i media og beskrevet av Fjelberg selv på en talerstol foran 200 vitner.
– Fardal sier det har vært et landsmøte – men det har det aldri vært, sier Fjeldberg og forklarer at en ny registrering som landsforbund i Enhetsregisteret var en konsekvens av stor oppslutning rundt foreningen:
– Vi ble en landsforening i stedet for en støtteforening fordi vi begynte å få lokallag over hele landet, sier Fjeldberg og har følgende holdning til Fardal:
– Vi overser ham rett og slett.

– Ikke lovlig

Samtidig som Fjeldstad skal ha gitt fra seg lederansvaret under et møte i Oslo, ble boken «I tanker på stille stier» lansert. Den er ført i pennen av Fjeldstad selv og Jan Erik Utberg fra Fredrikstad. I boken ber Fjeldstad om at økonomiske bidrag til foreningen sendes til et konkret kontonummer som står registrert på landsforeningen gjennom en kvinne bosatt på samme adresse som Fjeldstad.
– Dette er ikke lovlig, påpeker Fardal og fastholder at det ene og alene er den opprinnelige foreningens kasserer som skal håndtere slike bidrag.

Flere identiteter

Fardal er også opprørt over at Fjeldstad opptrer med flere identiteter på ulike nettsteder med diskusjonstråder som omhandler psykopati.
– Dessverre har han lagt igjen epostadressen sin – og dermed kan man se at det er samme person som har skrevet alle innleggene, sier han oppgitt og henviser til en rekke identiteter som Fjeldstad har operert under. Fardal mener dette er en uærlig måte å kapre tilhengere på.
– Har du hørt på maken, er Fjeldbergs eneste kommentar til den saken.