Expert henter Elkjøp-ekpertise

Anders Nilsen går fra Elkjøp til Expert.

Anders Nilsen går fra Elkjøp til Expert. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Siden 1995 har Anders Nilsen (38) jobbet seg opp fra butikkselger i Fredrikstad til administrerende direktør for Elkjøp i Sverige. Nå er Fredrikstad-mannen hentet til konkurrenten Expert.

DEL

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig til å starte i jobben. Det blir utvilsomt en enorm utfordring, sier 38-åringen fra Fredrikstad.

Les også: Expert i Dikeveien flytter

Klatret på karrierestigen

Nilsen har i mange år vært en sentral mann i Elkjøp-systemet. I 1995 begynte han som deltidsselger i en Elkjøp-butikk i Fredrikstad. Derfra gikk veien videre til heltidsselger, varehussjef hos flere store Elkjøp-butikker, samt driftssjef hos Elkjøp i Norge.

Så kom tilbudet om å begynne som administrerende direktør i svenske Elkjøp, Elgiganten.

– Det var et tilbud som var for godt til å takke nei til. Det passet bra i forhold til familien, og da var det bare å takke ja. Det endte med seks fantastiske år i Sverige, sier 38-åringen.

Les også: Nytt lokale for Europris

I den perioden doblet Elgiganten omsetningen, fra fire til åtte milliarder kroner.

– Vi gjorde mye riktig, og jeg sitter igjen med bare positiv erfaring etter årene i Sverige, sier han.

Nye utfordringer i Expert

I fjor valgte han og familien å flytte hjem til Fredrikstad igjen. Frem til september hadde han jobben som direktør for det norske og svenske markedet i Elkjøp. Så kom konkurrenten på banen.

– Det blir nok den største utfordringen i karrieren min, men det er kanskje derfor jeg valgte å takke ja. Da jeg fikk tilbudet, merket jeg at denne utfordringe trigget meg. Det blir tøft, men jeg elsker utfordringer, sier han. 

Expert har lenge slitt med røde tall, og i fjor ble Expert i Sverige slått konkurs. Samtidig ble det klart at XXL- og Elkjøp-gründer Øivind Tidemandsen kjøpte seg inn i elektrokjeden.

– Det har vært et turbulent år for Expert, ikke minst fordi vi måtte ta den tunge beslutningen om å stenge i Sverige. Expert Sverige har vært en belastning for oss i en årrekke, og vi har investert store beløp for å se om vi kunne lykkes. Nå er beslutningen tatt, og vi begynner å se lyset i de tre andre landene vi er i - som er sunne marked for oss, sier konsernsjef Lars Christensen i Expert AS til fagbladet Elektronikkbransjen.

Les også: XXL til Fredrikstad

Henter Elkjøp-ekspertise

Nå velger altså Expert å hente inn ekspertise fra konkurrenten Elkjøp. Foruten Anders Nilsen, har også tidligere Norden-sjef i Elkjøp, Ronny Blomseth, blitt hentet til Expert. I tillegg har tre andre fra konkurrenten valgt å hoppe over til Expert.

– Hva tror du er grunnen til at Expert velger å hente inn dere?

– Det må du i nesten ta med de som hentet oss. Men for min egen del var det nye utfordringer som trigget. Jeg har hatt en fantastisk reise i Ekjøp-systemet, men nå er jeg klar for å gjøre en jobb i Expert, sier han.

Les også: Derfor blir næringsbyggene like

Han er forsiktig med å fortelle hva slags grep han og Expert vil gjøre i fremtiden, men røper at pris blir et viktig fokusområde.

– Jeg har jo ikke begynt i jobben ennå, så jeg skal være forsiktig med å si for mye. Men pris er selvfølgelig et viktig fokusområde. Det er noe vi allerede blitt mer aggressive på, og det skal kundene få merke enda mer i fremtiden. Målet er foreløpig ikke å bli størst, men vi skal bli best innenfor det vi driver med. Vi har en del planer som jeg kan røpe litt mer om på et senere tidspunkt, sier han.

– Jeg har aldri angret på et eneste valg i karrieren min, og tror ikke jeg kommer til å gjøre det nå heller, legger han til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.