Europris starter med netthandel

Europris blir den siste aktøren som prøver seg på nett. De siste årene har både Meny, Spar og rene nettaktører som Kolonial.no og Marked.no prøvd seg med vekslende hell.

Europris blir den siste aktøren som prøver seg på nett. De siste årene har både Meny, Spar og rene nettaktører som Kolonial.no og Marked.no prøvd seg med vekslende hell.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Leverer på døra fra juni.

DEL

– Vi starter med netthandel i juni. Store deler av sortimentet legges ut for nettsalg og så får du det levert hjem som et alternativ til «klikk og hent» eller å gå i butikkene våre, sier Pål Wibe, konsernsjef i Europris, til Nettavisen.

Europris blir dermed den siste aktøren som prøver seg på nett. De siste årene har både Meny, Spar og rene nettaktører som Kolonial.no og Marked.no prøvd seg med vekslende hell.

Svak lønnsomhet

Han sier at Europris gjør dette fordi det nesten ingen i deres segment, kjeder med bredt vareutvalg, som Rusta, Jula, Nille og Biltema, har netthandel.

– Vi tenke at det kan være spennende å prøve. Det er verdt å begynne å teste og se om det fungerer, sier Wibe, som understreker at de skal gjøre det i hele Norge.

Så langt har lønnsomheten for netthandel med dagligvarer verdt midt sagt beskjeden. Brødboksen og Marked.no har gått konkurs, mens Kolonial.no har store tap. Wibe sitter i styret i Kolonial.no og er opptatt av Europris unngår å tape for mye på netteventyret.

– Dette er en forsiktig start. Vi prøver oss frem og har lave forventninger. Vi bruker lite penger og ser hvor potensialet ligger. Så får vi heller vurdere om vi skal gi mer gass senere, sier Wibe, som legger til at de som bestiller varene hjem må betale for levering. 

Artikkeltags