Gå til sidens hovedinnhold

– Et bekken og en vin, takk!

Artikkelen er over 16 år gammel

Kommunen har gitt grønt lys for forgylling av sykehushverdagen med øl eller vin.

Pasienter som er lenket til sykehussengen i julen, på 17. mai eller andre feststemte dager skal heretter slippe å skåle i saft og vann.
Medlemmene i formannskapet gikk torsdag enstemmig inn for å gi skjenkebevilling for øl, sterkøl og vin ved Sykehuset Østfold. Tillatelsen gjelder for alle avdelinger ved sykehuset.
Driftsleder Edel Feldt ved sykehuskjøkkenet er en av dem som står bak søknaden om bevilling.
–Vi har hatt spørsmål fra pasienter om et glass øl eller vin til maten ved spesielle anledninger. Den muligheten synes vi de bør få, sier Feldt.
Hun legger til at også svært syke pasienter og pasienter som ligger på det siste bør få tilgang til litt vin eller øl dersom det kan gjøre situasjonen litt lysere.
– Vi har foreløpig ikke gått ut til avdelingene med tilbudet, så vi vet ikke hvordan responsen blir.
Ved ortopedisk avdeling i 8. etasje har de ansatte ingenting imot å skjenke sine pasienter.
– Vi forsøker å tilnærme oppholdet ved sykehuset til en normal situasjon. Dersom noen ønsker å hygge seg med vin eller øl på 17. mai, fordi de bruker å gjøre nettopp det, må de også få denne muligheten her, sier sykepleier Trude Haug.
Om pasientene på ortopedisk avdeling lyster på en fyldig, god rødvin etter legevisitten, vites ikke. Ingen var iallfall lystne på å snakke om det i går kveld.

Kommentarer til denne saken