Skattefradrag for renhold i hjemmet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– En nyvinning som kommer fordi Frp er med å styre landet, skriver Erlend Wiborg om skattefradrag for renholdstjenester som nå innføres.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange benytter vaskehjelp i hjemmet, men noen betaler dessverre svart. I tillegg er det en del useriøse arbeidsgivere i bransjen som betaler dårlig og unytter folk. Det vil Frp ha en slutt på.

Fremskrittspartiet vil stimulere til at folk flest kjøper tjenester på lovlig vis. I den nye regjeringsplattformen åpnes det nemlig for et skattefradrag for renholdstjenester i hjemmet. En god seier for Frp, men ikke minst for forbruker og de som selv jobber i bransjen.

Et skattefradrag kan bidra til både mindre kjøp av svart arbeid, og at flere useriøse arbeidsgivere i bransjen vil svekkes og på sikt vil bli borte. Ved å stimulere folk til å oppgi kjøp av slike tjenester til myndighetene, i bytte mot et skattefradrag, vil gjøre det vanskeligere å opptre som useriøs arbeidsgiver og mer lønnsomt og kjøpe tjenester på lovlig vis. Med det oppnår vi også at renholderen får oppgitt faktisk inntekt.

Det sikrer at de får ta del i viktige rettigheter som sykepenger og opptjening av pensjonspoeng. Det gir en vinn-vinn-situasjon for alle parter. For Fremskrittspartiet er det et godt prinsipp å tilrettelegge for at flest mulig kan betale for renhold i hjemmet enkelt, effektivt og lovlig. Vi mener det er best for alle å bruke gulrot i stedet for pisk for å stimulere flere til å følge loven og minimalisere bruken av svart arbeid.

Dette er en av mange forbedringer og nyvinninger som kommer fordi Frp er med å styrer landet.

Artikkeltags