Gå til sidens hovedinnhold

– Er ikke glade for dette

Høyreekstreme sprer budskapet sitt i Fredrikstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Gruppen «den nordiske motstandsbevegelsen» markerer seg i Fredrikstad med å sette klistremerker på biler og flygeblader i postkasser.

Med flygeblader på biler har den nordiske motstandsbevegelsen den siste tiden gjort seg bemerket i Fredrikstad. I tillegg til å klistre fast sine kampsaker på biler har de også lagt fra ark i postkasser med sine kampsaker.

FB har fått overlevert dokumenter som ble droppet i postkassen fra den svært innvandringsfiendtlige gruppen. Her forteller de om sine kampsaker og søker samtidig medlemmer.

Har fått henvendelser

Krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen, forteller at de foreløpig vet lite om gruppen.

– Vi har fått flere henvendelser om denne gruppen og er selvsagt ikke glad for hva de holder på med, sier han.

– Har dere noen anelse om hvem som står bak?

– Det jobber vi med å finne ut. Vi har ikke mange opplysninger ennå, men koordinerer med andre. Dette er ingen gruppe politiet lokalt i Fredrikstad kjenner til, men det er godt mulig andre avdelinger kjenner til dem, forklarer Albertsen videre.

Les også

Leder for Antirasistisk senter: – Hverdagsrasismen har blitt forverret de siste årene

 

Viser seg på nett

Den nordiske motstandsbevegelsen har en egen hjemmeside på nett. Der deler de nyhetssaker knyttet til innvandring, og bilder fra steder de har hengt opp sine ytringer. På siden har de bilder fra store deler av landet. Ingen er fra Fredrikstad, men fra markeringer både i Askim og Mysen fins der.

Forøvrig på nettsiden er det ingen koblinger til Fredrikstad eller noen aktiviteter her i byen. Domenet på nettsiden er registrert på en svensk mann, som også er bosatt i Sverige.

Innvandringsfiendtlig

Gruppen omtaler seg selv som en revolusjonær nasjonalsosialistisk kamporganisasjon. I flygebladet som de siste dagene har vært i omløp. Meningene er delvis langt til høyre i det politiske landskapet, og tiltakene som foreslå svært drastiske.

De ønsker å stoppe masseinnvandring, sende flyktninger tilbake dit de kom fra og «ta tilbake makten fra den globale sionistiske eliten som økønomisk og rent militært har okkupert store deler av vår verden.

Les også

Fredrikstad-jentenes rasisme-video har tatt av på nettet

 

Kommentarer til denne saken