Det ble ikke spart på lovordene da Arbeiderpartiets valgkomité presenterte sin enstemmige innstilling til ny partisekretær.
- Raymond nyter bred tillit i partiet. Han har sterke røtter i arbeiderbevegelsen og lang erfaring fra organisasjonsledelse, lokalpolitikk og regjeringsarbeid. Hans sterke internasjonale engasjement er velkjent og respektert, i tillegg har han i mange år vært engasjert i frivillig idrettsarbeid på flere nivåer, sa lederen, Hill-Marta Solberg.

- Stor påvirkning

1. mai skal Raymond Johansen tale for Fredrikstads innbyggere, etter en tale i Sarpsborg først.

- Vi er selvsagt veldig fornøyd med årets taler, sier leder i LO Fredrikstad, Tore Leif Gundersen, til f-b.no, og understreker at det ikke er hverdagskost å få en nyvalgt partisekretær til byen.

Det er Arbeiderpartiet i Østfold som står bak "ervervelsen", men Gundersen mener at det ikke kunnet passet bedre med Raymond Johansen enn det gjør 1. mai. Det er nemlig ikke mange taler han rekker før han blir hovedtaler i Fredrikstad.

- Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha partisekretærer som er sterke ideologiske personligheter. De er kjent for å ha stor påvirkning på Arbeiderpartiets politikk, forklarer Gundersen.

Gundersen tror det blir ekstra viktig med en person som Raymond Johansen på talerstolen på torget.

- I Fredrikstad har vi en uoversiktelig politisk situasjon og nettopp derfor er det så viktig å mobilisere, noe vi vil gjøre med en så sterk hovedtaler, forklarer han.

- Vanskelig

Johansen har tidligere uttalt at han mener hovedoppgaven ligger i å videreføre Arbeiderpartiets tradisjon, og samtidig ha fokus på kontinuerlig fornyelse.

Gundersen tror at hovedfokus kommer til å være på sysselsettingsproblematikken.

- Vi har en global finanssituasjon som er vanskelig. Hovedjobben til en fagorganisasjon er å jobbe mot arbeidsledighet. Det blir et tema i høysetet på 1. mai, slår han fast.

Selv har han ikke møtt Johansen, men sier han ser frem til å treffe ham.