Gå til sidens hovedinnhold

Feiret den internasjonale eldredagen

Artikkelen er over 4 år gammel

Den internasjonale eldredagen ble lørdag feiret flere steder i distriktet. I Råde var det rekordoppslutning med ca. 140 fremmøtte.

Arrangementet i regi av Råde Eldreråd fant sted i Idrettshuset og dagens tale ble holdt av rådmann i Råde, Morten Svagård (61), som gratulerte bygdas eldre.

– Dere har skapt verdier både for lokal- og storsamfunnet. Bær din alder med stolthet og glede, sa rådmannen, som selv fortalte at han hadde opplevd å ha løst sin første honnørbillett.

– Det var på reise i Sydney i Australia, hvor grensen for honnørbillett er 60 år. Honnør er uttrykk for respekt, anerkjennelse og takknemlighet, uttrykte Svagård, som sa han var veldig stolt av honnørbilletten.

Egen kommune

Han kommenterte også spørsmålet om kommunesammenslutning. – I mange sammenhenger ville vi ikke ha merket en endring om Råde hadde blitt slått sammen med en av nabokommunene.

– Men spesielt i et forhold vil vi merke det. Om ca. tre år er det kommunevalg. Da kan vi velge 27 representanter bosatt i vår egen bygd. Det er positivt. Hadde vi blitt en del av en storkommune, ville kanskje bare en håndfull blitt innvalgt fra Råde, sa Svagård.

Fra det rikholdige programmet kan vi ellers nevne at ordfører René Rafshol brakte en hilsen. Et fast innslag var morsomme historier ved Sigrid Torp og Odd Strømnes.

Sang og musikk

Furtebandet, bestående av tre menn fra Fredrikstad og en fra Råde, underholdt med sang og musikk og Råde Seniordans hadde oppvisning. Menyen besto av smørbrød og bløtkake.

Den trivelige festen ble rutinert ledet av Gerd Skovdahl, lederen i Råde Eldreråd. Eldrerådet øvrige medlemmer er Kai Kinn, Randi Sundby, Randi Myrvang og Einar Smedsvig.

På City Hotel i Fredrikstad var det også god stemning blant de rundt 200 oppmøtte. Der sto Aleksander Hermansen for underholdningen, med både musikk og historier.

Kommentarer til denne saken