Ekstraservice i speider-hoteltet

Kjersti og Anne Marit Føllesdal ble vekket med kaffe og FB på sengen av resepsjonssjef Elin Kristiansen fra Fredrikstad MS.

Kjersti og Anne Marit Føllesdal ble vekket med kaffe og FB på sengen av resepsjonssjef Elin Kristiansen fra Fredrikstad MS.

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Hotell er for kjedelig. Hotelt derimot vil gjøre susen, mente arrangøren og inviterte 140 speiderledere fra hele landet til en historisk opplevelse på Isegran.

DEL

– I alle år er speiderting blitt avviklet på hotell, men vi liker å overraske. Hoteltet vårt har bestått av 40 lavvoer, teltrestauranten «Ille Gøtt» og et prektig konferansetelt, forteller hotelt-direktør og pikkolo, Erik Bodahl-Johansen.

På sin måte

Da Fredrikstad krets ble spurt om å være vertskap for det ekstraordinære tinget, var returbeskjeden klar: – Ja, men vi vil gjøre det på vår måte!
Slik ble det, og sannelig om vi vet hvem som har hatt det mest gøy denne helgen, arrangøren eller delegatene.
Da FB var på besøk i går, var det smil og godord å høre over hele fjøla. Glemt var nattens regnskyll da to av teltene fløy sin kos....

– Kult ting

– Sist vi var på speiderting, ble vi innkvartert på Sola Strandhotell. Dette er kulere, mente Kjersti og Anne Marit Føllesdal fra Sør-Trøndelag krets.
I likhet med samtlige delegater ble de vekket både lørdag og søndag kl. 07 med kaffe og FB på sengen..!
– Det er ekstraservice, det, ikke sant, smiler søstrene.
– Ingen problemer?
– Vi våknet med våte soveposer, og klokken fem på lørdagsmorgenen måtte vi ut og bardunere teltet bedre, men slik er speiderlivet.

Morgen eller kveldssol?

I forkant av tinget ble delegatene bedt om å velge. Ønsket de rom i første eller annen etasje, ville de ha morgensol eller kveldssol, rom med eller uten balkong?
– Vi løste det ved å plassere teltene på ulike nivåer i terrenget. Hvert telt er utstyrt med tre campingsenger og en parafinlykt. Romservice eksisterer, men via mobiltelefon, selvsagt, forklarer Bodahl-Johansen.

Leier ut lavvoene

Speidertinget 2003 på Isegran er i bunn og grunn en gedigen dugnad hvor samtlige speidergrupper i Fredrikstad har tatt ansvar og bidratt med sitt.
Blant annet har gruppene leid ut lavvoene sine og således sikret seg verdifulle inntekter.
Maten er et kapittel for seg. Den står ikke tilbake for ordinær hotellmat.

Snadder for ganen

– Vi har et korps av frivillige som tilbereder frokost og lunsj for delegatene. Festmiddagen lørdag var av det grandiose slaget. Fire gourmetretter tilberedt i teltet av Råde Selskapsmat med Josef Schreiner (tidligere kjøkkensjef på Hotel City) i spissen, forteller Erik Bodahl-Johansen.
FB smugtittet i kulissene i restaurantteltet «Ille Gøtt» og kan underskrive på at det ikke var vanlig «speidermat» delegatene ble tilbudt. Snarere ganeføde av det eksklusive slaget. Eller hva skal vi si til følgende meny?
Forrett: Sjøtungeterrin i mangoldblader med gressløksaus og krepsevinagrette.
Hovedrett: Tournedos av okse og marinert svinefilet. Gresskarstuing, brokkoli, urtepoteter og sopp-peppersaus.
Hvilerett: Grapefrukt og camparisorbet
Dessert: Eplemousse med karamellsaus og bjørnebær.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken