Eksportpris til Sleipner

– EN ÆRE Eksportsjef Ronny Skauen (til venstre) og daglig leder Arne Skauen, fikk i går Eksportprisen 2007. FOTO: GEIR A. CARLSSON

– EN ÆRE Eksportsjef Ronny Skauen (til venstre) og daglig leder Arne Skauen, fikk i går Eksportprisen 2007. FOTO: GEIR A. CARLSSON

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Den hundre år gamle Fredrikstad-bedriften Sleipner Motor AS mottok i går Eksportprisen for 2007.

DEL

Det er Eksportklubben i Østfold i samarbeid med Nordea, NHO og Innovasjon Norge, som årlig deler ut Eksportprisen. Det faktum at internasjonalisering og eksport, ifølge juryen, kjennetegner denne bedriften og at den har datterselskaper og salgskontorer i England og Sverige, førte til at prisvinneren i år var Sleipner Motor AS.

Stor konkurranse

– Veldig hyggelig, denne prisen henger høyt, uttaler eksportsjef Ronny Skauen etter å ha mottatt premien, skulpturen "Solgangsbris", som det siste året har vært i Projectiondesign Bård Ekers eie.
– Vi har vært nominert tidligere, men ikke nådd helt til topps. Det er moro å motta denne prisen nå, ikke minst fordi Sleipner Motor jubilerer i år, legger han til.
– Dette er en veldig stor overraskelse. Med så mange gode og store bedrifter i Østfold, er det en ære å motta denne prisen, istemmer daglig leder Arne Skauen.
Eksportprisen ble med dette delt ut for 19. gang, og som ved tidligere kåringer har juryen i sitt valg av finalekandidater lagt vekt på bedriftens evne til nytenking og initiativ innen internasjonalisering, og bedriftens holdning til konkurranse og markeder.

Kjente

– Sleipner Motor selger produkter over hele verden. Den siste tiden har markedsandelen vår økt mye i både Øst-Europa, Midtøsten og Asia, opplyser Ronny Skau.
– Vi leverer til nær sagt alle de store merkene, Ferretti, Riva, Princess, Fairline og Sunseeker, for å nevne noen, legger han til.
Sleipner Motor startet opp i St. Maries gate i Sarpsborg i 1908, men flyttet lokalene til Fredrikstad i 1911. Bedriften har i dag 80 ansatte. Seks har imidlertid fått varsel om permittering, grunnet et vanskelig marked.

Har hatt stor økning

– Båtsalget på små og mellomstore båter ser ut til å gå ned 30 prosent i forhold til i fjor. Samtidig vil en nedgang på 30 prosent føre til at salget fortsatt er omtrent som i 2005, som vi den gang syntes var veldig bra. Vi er nødt til å permittere seks, men vi må også tenke på at vi har ansatt 40 mann de siste tre årene, sier Skau.
- Setter man tallene i perspektiv, ser man at bedriften på langt nær befinner seg i noen krise. Vi går på med friskt mot, og skal fortsette å arbeide for å utvikle produktene våre, konstaterer han.

Artikkeltags