Gå til sidens hovedinnhold

Stenger E6 for vask i 14 dager

Artikkelen er over 5 år gammel

Fjorten netter framover vil E6 være stengt gjennom Østfold.

Bestill FB+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Årsaken er feiing og søppelplukking på strekningen, melder Statens vegvesen i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Feiing av veibanen og søppelplukking startet på E6 ved svenskegrensa i natt. Arbeidene skjer etappevis nordover i cirka 14 netter. Kortere strekninger langs E6 blir nattestengt mens rengjøringen pågår, opplyser Magnar Lerfaldet i Statens vegvesen.

Vis hensyn

Statens vegvesen håper at trafikantene viser hensyn til de arbeidende.

– Veiene skal feies, og det blir fjernet søppel fra veikantene. Av hensyn til de som utfører rengjøringen ber vi trafikantene være oppmerksomme på veisperringer og ikke minst overholde fartsgrensen på stedet, sier Lerfadet.

Omfattende arbeid

Arbeidet med å få gatene rene til nasjonaldagen har allerede startet i byene med den verste luftforurensingen, slik som i Sarpsborg og Fredrikstad.

– Byer, tettsteder og gang- og sykkelveier prioriteres også. Deretter tas alle øvrige riks- og fylkesveier fortløpende fram til 17. mai.

På strekninger med mest trafikk vil arbeidet foregå på kvelds- og nattetid.

– Totalt er det snakk om 275 kilometer riksvei og 1685 kilometer fylkesvei som skal vårrengjøres i Østfold. De kommunale veiene er det hver enkelt kommune som rengjør, avslutter Lerfaldet.

Stenger også E18

På E18 i Østfold starter vårrengjøringen mandag 25. april. Deler av E18 vil bli stengt i perioder på natta der rengjøringen pågår. Det blir skiltet omkjøring for vegene som må stenges.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.