17-åringen fra Fredrikstad er fortvilet og stresset etter at hennes sju år gamle hund ikke dukket opp da de kom hjem fra Alicante sent fredag kveld.

– Jeg går hele tiden og venter på en beskjed, og er veldig stresset. Jeg er redd for at de ikke finner ham, sier Haanstad.

Chippet og meldt savnet

I en Facebook-post på sin profil ber hun publikum ta kontakt dersom de ser Bamse. Han har ikke bånd, men er chippet. I tillegg er han meldt savnet hos politiet.

– Vi landet på Gardermoen klokka 24 i natt, og jeg sto og ventet ved båndet der dyreburene kommer. Først etter en times tid fikk jeg beskjed om at en hund var savnet, men de sa ingenting om hva slags hund det var, forklarer hun.

 

– Vi lette i bekmørket

Først da de oppdaget at det var Bamse, fikk Haanstad klarering til å få ut i området ved rullebanen.

– Han hadde rømt fra buret mens det sto ute ved flyene. De ansatte mente det må ha vært noe galt med buret, eller at det er de på flyplassen i Alicante som har gjort noe med det. Men jeg satt ham selv inn i buret, og det var helt i orden. sier Haanstad.

Bamse kom seg uansett ut, og var sporløst forsvunnet på det gigantiske området ved flyene.

– Vi lette i bekmørket i over fire timer, uten hell. Jeg prøvde å kalle på ham, men det hjalp ikke. Vi måtte til slutt reise hjem med et tomt bur.

 

Hun forteller at Bamse har stukket av før, men at det er annerledes denne gangen, fordi han ikke aner hvor han er.

– Han er et eller annet sted han aldri har vært før. Det er et vanvittig område, og i tillegg går han på beroligende tabletter, forklarer hun.

Nå håper hun noen finner Bamse, og at han kommer trygt tilbake til Fredrikstad.

– Det er veldig stressende nå. Jeg har hatt ham i alle de sju årene, sier hun.