En ni år gammel gutt er innlagt på Rikshospitalet med kritiske skader etter at han ble hentet livløs opp fra vannet under bading i Fredrikstad søndag.

Det bekrefter pressevakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus overfor NTB søndag kveld.

Klokken 17.00 forteller jourhavende jurist John Ivar Johansen i politiet at de fortsatt jobber med å skaffe seg oversikt over hendelsesforløpet. Politiet har ikke oversikt over hvordan gutten havnet i vannet eller hvor lenge han var der.

Funnet livløs

Politiet meldte klokka 12.48 i dag, søndag, at nødetatene hadde rykket ut etter å ha fått melding om drukningsulykke i Bingedammen.

– Vi er på stedet. Seaking er på vei, skrev politiets operasjonsleder på Twitter.

Brannvesenets 110-sentral meldte at de skulle bistå helse.

En gutt hadde blitt funnet livløs og var brakt i land. Ambulansepersonell arbeider med gutten, fikk FB opplyst på stedet.

 

Transportert bort

Klokka 13.19 blir gutten transportert til Rikshospitalet med Seaking-helikopteret.

Redningsmannen Nicholai Næss forteller til Fredriksstad Blad at en kvinne kom løpende, mens han jobbet på garasjetaket hjemme. Damen fortalte at en gutt hadde forsvunnet i vannet.

Næss løp opp, kastet seg ut i Bingedammen og lokaliserte gutten raskt. Han lå på bunnen av vannet. Næss fikk brakt gutten inn på land, og startet livredning, mens helsepersonell kom til sekunder senere.

 

Uavklart situasjon

Om bord i ambulansehelikopteret, på vei mot sykehuset, fortsetter helsepersonellet med hjerte- og lungeredning. Situasjonen for gutten er uavklart, får FB opplyst av innsatsleder i politiet.

Politiets innsatsleder Remi Kopperud berømmer Nicolai Næss. Han takkes for rask og viktig innsats.

Det var to gutter som badet sammen, da den ene av dem ble utsatt for ulykken.

Snakker med vitner

Politiet melder like før klokka 14 at de tar opp forklaringer fra vitner ved Bingedammen, samt jobber for å ivareta pårørende.

Vi oppdaterer saken.

Her drar ambulansehelikopteret med gutten om bord:

Ulykken skjedde her: