Gå til sidens hovedinnhold

Mistenker bakterier i vannledningen – beboere på Råbekken må koke vannet

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboere i Høyfjellveien på Råbekken må koke vannet etter at det mistenkes koliforme bakterier i vannledningen.

Det skal være snakk om ti husstander i Høyfjellveien på Råbekken som nå har fått kokepåbud etter at det er mistanke om bakterier i vannledningen.

– På bakgrunn av dette innføres kokepåbud av vann som skal drikkes eller brukes til matlaging. Kokepåbudet gjelder til ny melding blir gitt, skriver kommunen på sine nettsider.

Fredrikstad kommune skal nå ta prøver av vannet. Svar på disse prøvene vil foreligge i løpet av et par dager, melder kommunen. Det er også utplassert to vannvogner ved Høyfjellveien 15 A og Høyfjellveien 19.

Overingeniør på avdelingen for Vann og avløp i Fredrikstad kommune, Ole Petter Skallebakke, forteller at kommunen mistenker såkalte koliforme bakterier.

– Dette er bakterier som gjør at man kan få litt mageproblemer ved å få i seg. Vi er føre var og velger å innføre kokepåbud til vi er sikre på at vannet i ledningen er fri for bakterier, sier han.

Ifølge nettsiden klart-vann.no, som er en samarbeidspartner og leverandør av vannbehandling, er koliforme bakterier er hovedsakelig tarmbakterier fra mennesker eller varmblodige dyr. Funn av koliforme bakterier er tegn på at vannet kan være forurenset med avføring fra for eksempel kloakk.

Skallebakke forteller også at kokepåbudet vil vare til over helgen.

– Nå kommer vi til å ta prøver av vannet én gang i døgnet, og vi trenger tre rene prøver for å kunne si at mistanken er over. Derfor vil dette ta noen dager, sier han.

Berørte husstander får melding via SMS og kontaktes med personlig oppmøte hjemme og med informasjonsskriv i postkasser, eventuelt på døra.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.