– Så gikk rullegardinen ned i den frie verden

Jon-Ivar Nygård er skeptisk til den nyvalgte presidenten.

Jon-Ivar Nygård er skeptisk til den nyvalgte presidenten.

Artikkelen er over 3 år gammel

Ordfører Jon-Ivar Nygård legger ikke skjul på hva han synes om valgresultatet i USA.

DEL

– Verden blir et mer usikkert sted når vi ikke vet hva som faktisk er politikken til den nye presidenten i USA. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes dette er dårlig nytt, sier Nygård.

På sin Facebook-profil ga ordføreren det klinkende klart hva han mener om at Trump vant president-valget. «Så gikk rullegardinen ned i den frie verden» og «det han står for er like forkastelig uansett» var bare noe av det Nygård uttrykte på Facebook onsdag morgen.

Vil bygge mur og kutte skatter

– Tror du han får gjennomført alt han har lovet velgerne?

– Vi må i hvert fall være forberedt på at han vil gjøre alt han kan for å få gjennomført det han har lovet. Jeg frykter at USA vil bli mer innadvendt politisk, og akkurat det vil bli svært utfordrende for resten av verden.

Noe av det Trump har lovet velgerne sine er å bygge mur mot Mexico, kutte skatter og reforhandle handelsavtaler. Han har også uttalt at han vil kjøre en hard linje mot immigranter.

– En isolasjonistisk utenrikspolitikk og proteksjonistisk økonomisk politikk vil bety en mer ustabil verden og verdensøkonomi. Mindre verdenshandel er dårlig nytt, sier han.

Se også video av hva folk på gata i Fredrikstad mente om valgresultatet i USA:

Må tas på alvor

Det er først den siste tiden at ordføreren har innsett at Trump faktisk kunne ende opp som president.

– Hadde du spurt meg for en måned siden, så ville jeg nok svart at jeg ikke trodde at han kom til å vinne. Men de siste ukene har jeg innsett mer og mer hvor jevnt dette valget kom til å bli, sier han.

Han mener resten av verden må ta den nye presidenten på alvor.

– Absolutt. Nå håper jeg at han får mer moderate krefter rundt seg og at det vil påvirke situasjonen noe, men det er klart vi må ta både Trump og det han har lovet velgerne sine på alvor. Det er mye av det han har sagt som gir grunn til bekymring, sier han.

Artikkeltags