Den uhøytidelige Donald Duck-konkurransen mellom oss og Hahahamar så lenge ut til å bli skremmende jevn. Men på tampen stakk Fjærdrikstad fra og vant med et solid antall stemmer. Det er det mange som har bitt seg merke i.

– Fredrikstad juksa!

Fjærdrikstad fikk nemlig over halvparten av de totale stemmene med hele 29.097 stemmer. Det var hele 3.828 stemmer flere enn Hahahamar på andre plass, og mange av stemmene kom kort tid før fristen gikk ut søndag kveld.

Hamar Arbeiderblad skriver mandag at det på deres Facebook-side har kommet flere påstander om juks fra Fredrikstad. Blant annet skriver en at "Fredrikstad juksa! Umulig å få inn 3000 stemmer på bare noen minutter uten at noen har kjørt igang et script!". En annen skriver "Buuuuu juks å bedrag. Har dem synket så djupt altså? Hacking på høyt nivå ja."

Hjelp fra B-gjengen?

Avisen har tatt kontakt med Donald-redaktør Marius Molaug som sier at Donald har mange fans i Fredrikstad.

– Fjærdrikstad var veldig ivrige på web og har en stor tilhengerskare, så det kAND jo hende det var sånn de vant. Jeg registrer ellers at Hahahamar også fikk veldig mange flere stemmer i høyt tempo, særlig søndag!

På spørsmål om påstandene om juks svarer han:

– Jeg klarer dessverre ikke å se om det har foregått noe muffens her, mulig Fjærdrikstad har fått hjelp fra B-gjengen eller Spøkelseskladden, eller kanskje Ørnulf Ørn, han er bra på teknisk fanteri?, sier Molaug og understreker:

– Imponerende mobilisering fra begge byer! Egentlig hadde dere begge fortjent en Donald-historie!

Får egen historie

Premien byen får for å ha samlet inn flest stemmer er et besøk av Donald&co i en splitter ny Donald-historie.

– Historien vil trykkes i Donald-bladet senere i år, i forbindelse med bladets 70-årsjubileum, fortalte redaktør Marius Molaug tidligere i år.