Gå til sidens hovedinnhold

Tidlig bike-in-gudstjeneste ved paviljongen

Artikkelen er over 2 år gammel

For andre året på rad inviterer Den norske kirke til miljøvennlig bike-in-gudstjeneste i Domkirkeparken.

Gudstjenesten, som finner sted på morgenkvisten 5. juni, vil vare i femten minutter og rammes inn av musikk og forfriskninger.

– Dette er en kort gudstjeneste for dem som er ute og sykler, og andre som har mulighet til å stoppe litt opp, se seg rundt og ta inn naturen rundt oss, sier en engasjert sogneprest i Fredrikstad Domkirke, Jon Albert Ihlebæk, i en pressemelding.

Starter tidlig

Det er altså andre år på rad at det arrangeres bike-in-gudstjeneste i Domkirkeparken- I fjor i regi av biskopen, i år i regi av Domkirken menighet.

Gudstjenesten starter kl. 08.00 og avsluttes kl. 08.15, noe som skulle gi mange god mulighet til å få med seg en stemningsfull begivenhet før jobb. Det hele skjer ved paviljongen.

– Kirken har et engasjement for miljø, det er en del av våre diakonale oppgaver. Vi ber regelmessig for miljøet i våre kirker, men på en dag som denne er det naturlig å flytte vårt engasjement ut og synliggjøre det, fortsetter Ihlebæk, som for øvrig gjerne sykler selv, men som – utenom fotoshoots – sterkt fraråder å kombinere aktiviteten med prestekjole.

Musikk og forfriskninger

Bike-in-gudstjenesten er også en «oppfølger» til Skaperverkets dag som feires med utendørsgudstjeneste i Kommandanthaven i Gamlebyen 3. juni kl. 11.00.

Det blir både tekstlesing, fløytespill ved kirketjener Inger Johanne Østby og to salmer akkompagnert på trekkspill av domorganist Tore Erik Mohn. Leder for Domkirken menighetsråd, Marit Kjøge Jansson, deler ut forfriskninger.

Sognepresten skal holde en appell om omsorg for miljøet:

– Jeg ønsker å uttrykke min støtte til de som engasjerer seg for miljøet. Jeg håper at de kan finne inspirasjon i hverandre til å fortsette den gode innsatsen de gjør for miljøet, sier sognepresten.

Kommentarer til denne saken