Vibeke Skofterud omkom i vannskuter-ulykke

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tidligere langrennsløperen Vibeke Skofterud (38) har omkommet i en vannskuterulykke.

DEL

Det var Vibeke Skofterud, den tidligere landslagsløperen i langrenn, som omkom i vannskuterulykken i Arendal søndag, opplyser politiet i Agder.

– Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannskuter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannskuterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker skriver VG.

Skofterud var bosatt i Mjøndalen.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier Alsaker.

Politiet i Agder meldte om hendelsen like før 12.30 søndag.

– Den omkomne ble først meldt savnet klokken ett natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier Alsaker.til NTB.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke avklart. Politiet jobber på stedet og ber vitner ta kontakt.

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver er OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

Saken oppdateres

Artikkeltags