Gå til sidens hovedinnhold

Dødsfallet i Bjørndalen: – Ingenting som tilsier at hun er utsatt for noe kriminelt

Artikkelen er over 4 år gammel

Det kan ta flere måneder før politiet vet dødsårsaken til kvinnen som ble funnet Bjørndalen i påsken.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ikke politiet gode nok svar til at man kan konkludere med kvinnen døde av. Dermed må man trolig på den endelige obduksjonsrapporten før en dødsårsak foreligger.

– Vi har etterforsket saken gjennom hele påsken, men foreløpig har vi ikke fått svar på hva hun døde av, sier politiførstebetjent Daniel Wallin Holm.

Kvinne i 30-årene

Det var skjærtorsdag at en turgåer fant den døde kvinnen like ved hundeparken i Bjørndalen. Politiet fikk melding om dødsfallet klokken 17.16, og avdøde ble raskt identifisert som en kvinne i 30-årene. Kvinnen var en del av rusmiljøet i byen, og politiet har de siste dagene foretatt en rekke avhør av vitner.

I tillegg har krimteknikere saumfart området uten at undersøkelsene har gitt tydelige svar. Dødsfallet blir rutinemessig etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

Rutinemessig etterforskning

– Det er foreløpig ingenting som tilsier at kvinnen er utsatt for noe kriminelt. Men når en død person blir funnet ute i skogen, uten at det foreligger en tydelig dødsårsak, så etterforskes det rutinemessig som et mistenkelig dødsfall, sier Holm.

Heller ikke de tekniske eller taktiske undersøkelsene har gitt gode nok svar.

– Det kan ta opp mot flere måneder før den endelige obduksjonsrapporten er klar, sier Holm.

Videointervju med innsatsleder Arve Hermansen torsdag kveld:

 

Kommentarer til denne saken