Disse er blant de heldige

Nærmer seg: Foreløpig skal de nyutdannede sykepleierne holde hus i Fredrikstad, men i går fikk de en smakebit på hva som venter på Kalnes. Prosjektleder Trond Birkestrand ledet dem gjennom bygget med stø hånd og klar røst. alle foto: ellen ophaug

Nærmer seg: Foreløpig skal de nyutdannede sykepleierne holde hus i Fredrikstad, men i går fikk de en smakebit på hva som venter på Kalnes. Prosjektleder Trond Birkestrand ledet dem gjennom bygget med stø hånd og klar røst. alle foto: ellen ophaug

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Å gå rett ut i 100 prosent stilling som sykepleier er ganske unikt, sier Sigurd Kristianslund (29).

DEL

Fredrikstad-mannen er dagfersk trainee i Sykehuset Østfold. I går fikk 18 unge, nyutdannede sykepleiere, de fleste fra Fredrikstad, ta sin kommende arbeidsplass på Kalnes nærmere i øyesyn. Både Sigurd og Kristi Skaarud fra Slevik (28) var entusiastiske etterpå:
– Nå gleder jeg meg enda mer, sier Kristi. Både hun og Sigurd har forventning til at traineeordningen gir dem bratt læringskurve på flere fagområder, siden de skal jobbe i fem ulike seksjoner og får tett faglig veiledning underveis.

Mykere overgang

Samtidig føles det som et bra «sikkerhetsnett»:
– Som nyutdannet vil man nok uansett føle seg fersk, men det føles som en ekstra trygghet med den faglige oppfølgingen, reflekterer Sigurd. Begge er veldig fornøyde med muligheten til å gå direkte i full stilling. Sykehuset tar av flere årsaker i bruk denne rekrutteringsmodellen for første gang:
– Det ene er at vi ser overgangen fra student til sykepleier er stor. Det handler om at Sykehuset Østfold har behov for at de nye sykepleierne raskt er på et så høyt faglig nivå som overhodet mulig, sier avdelingssjef Fiona Skjennem i bemanningsavdelingen til FB.
– Vi ser også behov for fleksible medarbeidere som kan jobbe flere områder. I dag ansettes man i én seksjon, og så blir man der, påpeker hun. Nettopp fleksibiliteten tiltaler Kristi Skaarud:
– Etter å ha fått barn bestemte jeg meg for å bli jordmor, men nå er jeg veldig glad for sykepleie. Jeg kan jo bli hva som helst, smiler hun over alle mulighetene som venter.

– Hadde aldri gått
Regiondirektør Espen Evensen i NHO Østfold er positiv til at også det offentlige tar i bruk trainee-muligheten, som han mener kan bidra til å løse noe av hele rekrutteringsproblematikken i helsesektoren.
– Vi følger med stor interesse heltidsprosjektet i Fredrikstad kommune (se egen sak under).
– Traineeordninger er viktig fordi både arbeidsgiver og arbeidstager for mulighet til å teste ut på måter de ikke kunne ha gjort, sier han.
– Hvordan tror du det ville bli mottatt dersom man presenterte turnuser som i helsevesenet, i de skiftbaserte sektorene du kjenner i næringslivet?
– Det hadde ikke gått. Det er mange som er hoderystende til turnustenkningen i helsesektoren. Man må kunne ha én jobb å leve av, ikke en haug vikariater. Man får ikke det samme eierskapet når man er på jobb annenhver helg. Selvsagt vil gode fagarbeidere føle den samme stoltheten, bare de får være nok på jobb, mener NHO-lederen.
Trainee
En fagutdannet person som tas inn ved en bedrift som aspirant for videre spesialopplæring.
Kilde: Store norske leksikon
Fiona skjennem,

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.