Gå til sidens hovedinnhold

Dette er byens nye festningsforvalter

Artikkelen er over 9 år gammel

Øystein Andersen (46) er best kjent som trommeslageren «Sporty» i bandet Wig Wam. Nå blir han ny sjef i Gamlebyen.

Mens Wig Wams frontfigur Åge Sten Nilsen tar den høye C er det Andersen som holder stø kurs bak trommesettet bakerst på scenen.

Med en trommeslager i føringen kan det bli nye takter bak festningsmurene i Gamlebyen.

– Jeg har noen tanker og ideer som jeg gjerne vil realisere, men det kan vi komme tilbake til senere. Jeg ser på dette som et ærefullt oppdrag, sier Andersen til Fredriksstad Blad.

Wig Wam ble etablert i 2001, men ble for alvor kjent da de vant den norske Melodi Grand Prix-finalen med landeplagen ««In My Dreams» i 2005.

Les også: Alle gode ting er fire?

Lang erfaring

Men Andersen kan mer enn rock ’n’ roll. Han er utdannet diplomert controller fra IHM i Sverige, og har flere års erfaring fra administrasjon og med økonomistyring. Han har tidligere vært seksjonssjef i Ericson Telecom AB, og konserncontroller i Østfold Energi AS.

– Det er en variert jobb med mye ansvar. En viktig oppgave er å ivareta kulturhistorien som er Gamlebyen. Det er et unikt sted. Men å ha kontroll på økonomien er også vesentlig, sier Andersen.

Han synes jobben er spennende og han tar med seg erfaringer fra musikklivet også.

– Jeg har et stort nettverk i musikk og kultur, og jeg har opplevd mye. Men Wig Wam og rockemusikken er en rolle. Jeg har jo hatt full jobb ved siden av, foruten et års tid etter at vi vant Grand Prix, sier Andersen.

Gleder seg

– Som festningsforvalter vil Andersen få det daglige ansvaret for forvaltning, drift og vedlikehold av bygningsmasse, anlegg og utomhusarealer på festningen, sier distriktssjef i Forsvarsbygg, nasjonale Festningsverk, Thorbjørn Holth.

Andersen har siden 2010 vært ansatt i Forsvarsbygg som controller. Han har fungert i stillingen som forvalter på festningen i Fredrikstad siden 6. juni, men overtar offisielt ansvaret i Gamlebyen når han er tilbake fra ferie 1. august.

– Jeg kom godt i gang, og så var det ferie. Men jeg gleder meg til fortsettelsen. Gamlebyen er flott, og kan bli enda bedre, sier Andersen selv.

Les anmeldelsen av den siste Wig Wam-plata her

Blir bindeledd

– Han vil være vårt faste kontaktpunkt mot lokalsamfunnet, og ivareta dialogen med våre mer enn 70 leietagere, sier Thorbjørn Holth.

Han har tidligere beskrevet jobben som krevende, og sentral for Gamlebyen.

– Han vil ta aktivt del i utleie av arealer til både arrangementer og langsiktige leietagere, sier Holth.

I fjor ble Jon Veflingstad (57) festningsforvalter i Gamlebyen. Før endt prøvetid sa han takk for seg av personlige årsaker. Mette Bakken var forvalter før Veflingstad. Hun er nå festningsforvalter på Akershus festning i Oslo.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.