Gå til sidens hovedinnhold

Politiet sier nei til markering i Gamlebyen

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet forbyr «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet» å holde markering i Gamlebyen 30.juli.

«Forbudet vektlegges som tidligere av hensynet til sikkerheten for demonstrantene, eventuelle motdemonstranter og publikum for øvrig. I en totalvurdering vektlegges det også at Gamlebyen består av verneverdige bygninger og at det er mange mennesker i Fredrikstad gjeldende helg», heter det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Trolig samme gruppering

Det var etter at politiet hadde nektet Den nordiske motstandsbevegelsen å demonstrere i sentrum 29.juli, at søknaden fra  «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet» kom. Fredriksstad Blad har tidligere skrevet at mye tyder på at det er de samme folkene som står bak.

Blant annet har mannen som står som ansvarlig søker ifølge Fredriksstad Blads kilder tette bånd til Den nordiske motstandsbevegelsen.

– Stor risiko

- Vi ser denne markeringen i sammenheng med øvrige markeringer knyttet til Den nordiske motstandsbevegelsens ønske om å demonstrere i Fredrikstad 29. juli. Dersom det gjennomføres markeringer er det stor risiko for organiserte ordensforstyrrelser og potensielt voldelig motstand fra enkeltgrupperinger, sier fungerende politimester Jens Elsebutangen i pressemeldingen.

Politiet presiserer at forbudet ikke er generelt, det gjelder kun for disse konkrete datoene.

Kommentarer til denne saken