Anker ikke politiets nei til markering i Gamlebyen

ANKER IKKE:  Den nordiske motstandsbevegelsen fikk nei til  å marsjere gjennom Fredrikstads gater 29. juli, og protesterte mot det tidligere i sommer. «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet», som trolig har tette bånd til bevegelsen, fikk nei til å demonstrere i Gamlebyen dagen etter – og har nå bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen.

ANKER IKKE: Den nordiske motstandsbevegelsen fikk nei til å marsjere gjennom Fredrikstads gater 29. juli, og protesterte mot det tidligere i sommer. «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet», som trolig har tette bånd til bevegelsen, fikk nei til å demonstrere i Gamlebyen dagen etter – og har nå bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen. Foto:

«Aksjonsgruppe Ytringsfrihet» kommer ikke til å anke politiets avgjørelse om å forby markering i Gamlebyen 30. juli.

DEL

Det var før helgen det ble klart at politiet sier nei til «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet»s søknad om å holde markering i Gamlebyen 30. juli.

Besluttet å ikke anke

«Forbudet vektlegges som tidligere av hensynet til sikkerheten for demonstrantene, eventuelle motdemonstranter og publikum for øvrig. I en totalvurdering vektlegges det også at Gamlebyen består av verneverdige bygninger og at det er mange mennesker i Fredrikstad gjeldende helg», het det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Nå har aksjonsgruppen sendt ut en epost hvor det heter at politiets avgjørelse ikke vil bli anket. Gruppen skriver blant annet at den ikke vil føre en ankesak overfor et rettsvesen den mener ikke er objektivt og uavhengig, i tillegg til at den begrunner avgjørelsen med tids- og organisatoriske utfordringer.

Tette bånd 

Det var etter at politiet hadde nektet Den nordiske motstandsbevegelsen å demonstrere i sentrum 29. juli, at søknaden fra «Aksjonsgruppe Ytringsfrihet» om markering i Gamlebyen dagen etter kom. Fredriksstad Blad har tidligere skrevet at mye tyder på at det er de samme folkene som står bak.

Blant annet har mannen som står som ansvarlig søker ifølge Fredriksstad Blads kilder tette bånd til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Artikkeltags