Dansker vil ha oss til å samkjøre

Det danske firmaet har hatt stor suksess med samkjøring i Danmark. Nå inntar de Norge.

Det danske firmaet har hatt stor suksess med samkjøring i Danmark. Nå inntar de Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De har vokst seg store på å få folk til å kjøre sammen i Danmark. Nå inntar Skandinavias største portal for samkjøring Fredrikstad.

DEL

Med nesten 150.000 medlemmer bare i Danmark, er GoMore Skandinavias største portal for samkjøring. Nå ønsker danskene å utnytte potensialet i Norge. I forrige uke ble nemlig samkjøringsportalen lansert i Norge.

– Vi vet at det er et stort potensial for samkjøring i Norge, og tror at nordmenn kommer til å se nytten av GoMore, sier direktør Matias Dalsgaard.

LES OGSÅ: Skal redusere køene

– Kostnadseffektivt og sosialt

Han mener det er flere grunner til at konseptet har blitt så populært i Danmark.

– Det er både miljøbevisst og kostnadseffektivt, i tillegg blir det en sosial reise, hvor man har muligheter til å bli kjent med nye mennesker, sier han.

LES OGSÅ: Det store elbilmysteriet

Legger inn ønsker

– Hvordan fungerer dette?

– Du oppretter en profil ut ifra om du ønsker å sitte på med noen, eller om du ønsker passasjerer for å få ned utgiftene. Passasjer og fører legger inn sine ønsker og informasjon, som for eksempel hva slags bil, hva det koster, hvorvidt det vil bli spilt musikk i bilen og om barn er tillatt. Kvaliteten sikres ved at man gir en karakter ut ifra opplevelsen, sier Dalsgaard.

– Og dette er helt trygt?

– Vi har enda ikke hatt en eneste negativ opplevelse i Danmark. Ved hjelp av karaktersystemet og at man må logge inn med en Facebook-profil, så sikrer vi at systemet er trygt for både sjåfør og passasjer. Man velger selv hvem man vil sitte på eller ha som passasjer, sier han.

LES OGSÅ: – Jeg hadde levd greit med fartssperre

– Sikker på suksess

GoMore er imidlertid ikke den eneste siden av sitt slag i Norge. Fra før av finnes det et titalls portaler som tilbyr samkjøring – med blandet suksess. Dalsgaard er imidlertid sikker på at GoMore kommer til å slå an.

– Vi er store på det vi gjør, og vet hva som fungerer. I Danmark har vi vokst med ti tusen medlemmer hver måned den siste tiden, og jeg er sikker på at vi kan oppleve den samme suksessen i Sverige og Norge og, sier han.

Artikkeltags