Dagsavisen satser på ny Østfold-avis

Elisabeth Skovly har tidligere jobbet som journalis i Fredriksstad Blad. Nå er hun tilbake i byen for Dagsavisen.

Elisabeth Skovly har tidligere jobbet som journalis i Fredriksstad Blad. Nå er hun tilbake i byen for Dagsavisen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dagsavisen satser nå enda mer i Østfold, og lørdag kommer første utgave av «Dagsavisen Østfold».

DEL

I 2014 kom Dagsavisen med en ny avisutgivelse under navnet Moss Dagblad. En riksavis med lokalt mossestoff.

Med den nye satsingen i alle Østfold-byene forsvinner Moss Dagblad-navnet.

- Dette blir som NRK Østfold i miniatyr, der man får det totale nyhetsbildet med lokale innslag, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm.

Avisbransjen generelt har vært igjennom tøffe kutt de senere årene, og Dagsavisen har også vært gjennom nedbemanningsprosjekt.

- Vi har vært igjennom en tøff prosess tidligere i år, og vi har gradvis nedbemannet på grunn av det sviktende avismarkedet. Men vi har ønsket å gjøre slike satsinger som dette, sier Lysholm.

Gleder seg

Dagsavisen har holdt kortene om lanseringen tett til brystet, og den første papirutgaven kommer på lørdag.

Elisabeth Skovly fra Fredrikstad har vært med siden Dagsavisen startet opp i Moss, og hun blir reportasjeleder for Dagsavisens journalister i Østfold. I tillegg skal hun skrive lokalstoff fra Fredrikstad.

Mossekontoret i Moss blir hovedsete, i tillegg blir det også et lokalkontor i Fredrikstad.

- Vi har akkurat ordnet oss kontor sentralt i Fredrikstad. Jeg er veldig glad i byen, og gleder jeg meg til å både jobbe mer her og skrive om byen. Denne satsingen er spennende, og jeg gleder meg veldig, sier Skovly.

Ifølge Lysholm blir det tilsammen seks årsverk som skal holde leserne oppdaterte på nyhetsbildet i fylket. Det blir én ansatt i Halden, Sarpsborg og Fredrikstad, samt to i Moss i tillegg til Skovly.

I Moss Dagblad-utgaven har det vært fire sider med lokalstoff, men nå økes sidetallet.

- Det  blir like mye mossestoff som før, i tillegg øker vi sidetallet i avisene, og satser på 8-10 byttesider med lokalt stoff, sier Lysholm.

Dagsavisen Moss Dagblad

Arbeiderpartiet eide avisa fram til 1991, da den ble overtatt av A-pressen. I 1999 ble en egen stiftelse etablert for å overta avisen, før den i 2008 ble solgt til Mentor Medier.

Med 43 millioner kroner i pressestøtte er Dagsavisen den avisa med nest mest i pressestøtte (etter Vårt Land), til tross for at opplaget er mer enn halvert de siste 20 årene.

Artikkeltags