Eiendomskongen Ivar Tollefsen varsler en massiv butikkdød i Norge

Handelsnæringen har grunn til å føle se truet, mener Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen: - Netthandel vil ta over i stadig større grad, og dermed vil de fysiske butikkene bukke under i konkurransen.

Handelsnæringen har grunn til å føle se truet, mener Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen: - Netthandel vil ta over i stadig større grad, og dermed vil de fysiske butikkene bukke under i konkurransen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Netthandel vil ta over i stadig større grad, og dermed vil de fysiske butikkene bukke under i konkurransen, spår Ivar Tollefsen – mannen som besitter eiendommer for 75 milliarder kroner.

DEL

Tollefsen heller kaldt vann i blodet på handelsbransjen.

Ivar Tollefsens og hans selskap Fredensborg er kjent som en av de mest fremoverlente kjøperne av boligporteføljer de siste årene, skriver Estate Nyheter.

Tollefsen og Fredensborg eier nå 36.000 leiligheter i Norge, Sverige og Danmark og kjøper nærmest ukentlig opp nye utleieenheter. Tidligere i år ble det kjent at Ivar Tollefsen har eiendommer for 75 milliarder.

Fortsatt positiv til bolig

Torsdag denne uken gjestet Tollefsen DNBs eiendomskonferanse. Interessen for å høre Tollefsen var så stor at DNBs auditorium i bankbygget i Bjørvika var fylt til randen – og vel så det, melder Estate Nyheter.

Ikke overraskende var Ivar Tollefsen udelt positiv til boligeiendom, på tross av et rykende ferskt rentehopp minutter før han entret scenen.

– Jeg ser ingen alvorlige trusler for boligmarkedet. Det går ikke an å digitalisere privatboliger. Alle ønsker å ha et hjem. De fleste ønsker å bo større enn de gjør i dag. Og når man har fått den boligen man vil ha, ja – så ønsker man seg gjerne fritidsbolig.

Tollefsen ga også uttrykk for at han tror næringseiendom vil få mange gode år fremover.

Tollefsen viste til en artikkel på Estate Nyheter denne uken, hvor Olav Line, sjefen for Mustad Eiendom, proklamerte at Mustad-eide CC Vest skal erstattes med 90.000 kvadratmeter boliger og at handelen skal flyttes til gater og kvartalsstruktur.

– Mustad Eiendom tenker helt riktig. Det ligger ikke noe fremtid i parkeringshus, og jeg mener også at utvidelsen av E18 vestover er bortkastede penger. Med selvkjørende biler vil det kun være behov for én fil. I kjølvannet av dette vil også bensinstasjonene forsvinne.

Eiendomsinvestoren har tro på lager og logistikk.

– Det er naturlig, med bakgrunn i den økte netthandelen, sa Tollefsen.

– Vi ser økt effektivitet på arealbruken. Men folk trenger fortsatt kontorer for å møtes og jobbe.

– Vil bukke under

Handelsnæringen har imidlertid grunn til å føle se truet, mener han.

– Netthandel vil ta over i stadig større grad, og dermed vil de fysiske butikkene bukke under i konkurransen. Når man kan skanne foten på en 3D-printer for å finne riktig størrelse på sko, vil det ikke være noe grunn til å dra i en butikk og prøve skoen. Salgslokalene vil forsvinne.

Artikkeltags